Friday, February 3, 2012

Jodoh oh Jodoh


Dah 4 hari berturut2 orang asyik tanya benda yg sama je. Different person. They make me feel uncomfortable. Feel sad. Feel embarrassing. Ada bengang. Malas layan. Boleh buat I nak mengamuk. Mujur I still dikurniakan akal & fikiran yang waras. Bosan sebenarnya dengan soklan2 yang macam ni. Tapi I layankan aje. Mahu jugak dengar apa advice depa.


Q: Umur kamu berapa?
A: 30.


Q: Yeke? Tak percaya lah.
A: Nampak muda? Ngeee. Awet muda. *perasan dalam hati*


Tuesday:
Q: Bila nak KAWIN?
A: Bila dah confirm date dia nanti I informlah.


Wednesday:
Q: Bila nak KAWIN? Member2 semua dah kawin.
A: Jodoh I sampai nanti I kawinlah.


Thursday:
Q: Bila nak KAWIN?
A: Insyaallah tiba masanya nanti I kawinlah.


Friday:
Q: Bila nak KAWIN?
A: I kawin nanti I jemputlah. Jangan tak datang pulak.


Q: Carilah...
Q: Carilah...
Q: Carilah...


Q: Nak tunggu apa lagi?
A: Takda tunggu apa2 pun.


Q: Kamu pernah kecewa ke?
A: Tak pun.


Q: Jangan tunggu lama-lama.
A: Ye. Baik.


Q: Jangan memilih sangat.
A: OK. Tapi kena memilih jugak. Mana boleh belasah aje.


Q: Susah nanti kalau kawin lambat2...
A: Nak susah apanya?


Q: Susah dapat anak...
A: I know that. Rezeki tu semua kerja Allah.


Q: Bila boleh dapat mkn nasi minyak u ni?
A: Nak mkn nasi minyak ke? Nnt I blanja ye...


A: Thanks for your concern. Ngeee.
A: Because I'm too special. Ngee. God promises someone special for me too. Ngeee..




p/s: Allah wants to match me with someone special. So Allah told me to be a good person first. Don't worry lah. Kalau jodoh I sampai nanti I kawinlah. Ajal maut, rezeki, jodoh semuanya dah ditentukan Allah sejak dari dlm rahim ibu lagi.



12 comments:

MASYA said...

kite same...ngeeee

eyna said...

Tiada sapa yg tahu..perjalanan hidup kita..semua atas ketentuanNya. Bersabar dan berusahalah kearah itu. Insyaallah kalau ada jodoh tak kemana....

Afraliza Yusof said...

masya: ngeee...di mana ada kemahuan di situ ada jln..

Afraliza Yusof said...

eyna: Insyaallah..TQ eyna..

iEnA said...

Awk jgn risau ye.insyallah mst de jodoh. Mcm sy dulu.org asyik dok tanye bile nk kawen je.kadang2 dh boring dh.smpai waktu nye nnt pasti jumpe. Alhamdullillah sy dh jumpe.sy doakan awk pun bertemu jodoh dgn cpt.amin.

Afraliza Yusof said...

iEnA, TQ... :)

DeLancrettLurpak said...

Mulut manusia mmg mcm cenggitu, lepas kawin kang tanya bila nak dpt anak, baru dpt anak kang tanya pulak bila nak tambah anak. Lepas tu banding2 kan anak dia dgn anak kita..

kadang2 saya rasa makin lama orang dah takde sensitivity.. heemmm..

Afraliza Yusof said...

lumrah manusia zaman skrg..ade je yg tak kena..ade je yg x puas hati..ade je yg x sng..dengki ke ape..

mylifemythotz said...

sy pun kerap gak ditanya soalan yang sama. my answer was, nak pilih baju pun kena cari yang sesuai, apatah lagi memilih suami. :)

Afraliza Yusof said...

1 good idea to answer..TQ mylifemythots...

rosealley said...

pas kawen kang, soalan lain pulak, penat jugak menjawab nih, haih

Afraliza Yusof said...

yer rosealley..dahlah kawen lambat..lps kwen of course la org tny bile blh dpt anak pulak..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...