Tuesday, October 19, 2010

Melaka Maju 2010


Balik dari meronggeng2 dgn my mum aritu . . .
Terus jemput my sis @ Taman Bukit Beringin . . .


Sgt crowded . . .
Ermmm . . . xsanggup nak dok lelama @ situ . . .

Melaka Maju 2010 . . .
Agak maju la compared to previous years . . .
Nampak dah perubahan @ Melaka ni . . .
Mostly in tourism la . . .
Every weekend jam la @ town tu . . .

Berbalik ke Taman Bukit Beringin tadi . . .
Dari apa yg I observe time I nak fetch my sis, manner & mind penghuni Melaka tak kisah la yg menetap, bermastautin, pendatang ke adalah sgt mundur . . . mcm takde tamadun . . .
Takde kesedaran civic langsung . . . harap belajar je tinggi tapi x practice . . .
Sampah bersepah merata2 . . .
Aishhh . . . pengotor . . .
xde rasa bersalah langsung buang sampah merata2 . . .
Sewenang2nye buang . . . xde rasa responsible langsung on our earth . . .
Yang tua . . . yg muda . . . sume sma aje . . . buang sampah sesuke hati . . . x malu langsung . . .
Kalau @ rumah pandai nak bersih . . . tapi kalau @ public dgn selambanye buang sampah @ mana2 yg diorg suke . . .


Yang peliknye tong sampah ade je merata . . .
Kot ye pun tong sampah tu dah penuh . . . letak je la sampah korang tu @ tepi2 tong sampah tu . . . x susah pun . . . memudahkan lagi pekebun kat situ nak bersihkan . . .


Tengok la pic yg disnap @ the event . . .



Mcm ni ke nak green the earth . . .
Amat memalukan . . . sedihnye . . .





Lumrah kehidupan, dekat mana2 event x kisah la what celebration they do . . . mesti jadi mcm ni . . . bukan @ cni aje kan . . .

Kalau sblm balik diorg beramai2 bergotong-royong bersihkan balik tempat tu takpe jugak . . . ni tidak . . . tinggalkan mcm tu aje . . . tak pun bawak balik sampah masing2 ok jugak tu . . .



Factor jadi emo begini coz of x thn dgn crowded itu . . .


2 comments:

alina neko said...

wah~ x sangke ye~ kt byk persamaan~
ime pon x suke crowd~ x suke org buang smpah suke2 ati~ paling x suke org buang smpah dr dlm kete cmpak je mane2 tgh drive~ uish, menyirap btol~

wan muhamad said...

ish2 apa la kan.. cuba plak ambil pic kat tempat nie.. dilarang menbuang sampah disini!! denda sehingga 50 ribu bleh dikenakan.. mesti byk punya la sampah2 nie..yg dilarang yg tu dok buat

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...