Wednesday, October 20, 2010

Had Laju Bas Ekspres 90km/j



Last week ondaway to Umbai thru Lebuh AMJ . . .
Driver bus DELIMA ni drive like a drunken la . . .
Laju la dia drive . . . more than 120km/hr . . . eleh x heranlah . . . hehe . . . kalau @ North South Highway lagi la . . . mostly more than 160km/hr . . .
Lama jugakla I ikut bus ni . . .
I try to overtake . . . tapi x terkejar . . . cos @ Lebuh AMJ ni byk sgt traffic light . . . distance yg dekat2 pulak tu  . . .


Baru je nak overtake, dah ade traffic lite kat depan . . . kene berhenti . . .
Time stop @ traffic lite merah . . . I sje2 la snap pic bus tu dari dlm my car . . . konon nak report la . . . hehe . . . saje2 cari pasal . . . padahal x pun . . .

Time I snap pic bus tu . . . driver bus tu perasan la I amek gambar bus dia . . . alamak rasa takut la pulak . . . takut driver bus tu turun & dgn gangsternya warning @ me . . . then dihentaknye Cik Tam . . . uhhu . . . x sanggup I . . .
alaaa . . . x nmpk pun plat number . . . nampak body aje . . . haaa . . . tapi bus yg sma brand yg accident @ Simpang Ampat itu . . .


After I snap pic bus tu, u'ols nak tau driver bus tu buat ape?
Dia terus drive slowly . . . hehe . . .
Sampai I jadi rindu dgn itu bus . . .
Tercari2 @ my cermin pandang belakang . . . owh jauhnye kertinggalan . . .
Ermmm . . . tau takut . . .




 Pic taken on Lebuh AMJ . . . area Paya Rumput . . .



Kat bwh ni had laju untuk bas ekspres di highway yg divote oleh responden dlm tinjauan pendapat yg dijalankan Berita Harian . . .


75% - kekal 90km/hr atau lebih rendah


39.6% - 90km/hr


33% - 80km/hr atau 70km/hr
         19.14% - 80 km/hr
         14.26% - 70 km/hr

26%  - 100km/hr


I pun vote for 90km/hr . . .
Mesti driver2 bus ngantuk kan kalau drive slow mcm tu . . . mcm pergi bersiar2 la pulak . . .

Nak buat mcm mana . . . nyawa 40 penumpang tu lebih berharga & nyawa2 & jiwa2 org di sekeliling . . .



2 comments:

Siti Farah said...

whoa!!!!
gud gud....
warga lebuhraya yg prihatin..... =)..

afraliza said...

hehehe...action aje tu...

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...