Followers

Wednesday, August 25, 2010

The Simplest Juadah Preparation Ever


Entry bulan puasa mostly makan . . . makan . . . makan . . .
Ceh! buat org terliur aje . . .
Nak buat macam mana . . . dah memang bli @ prepare makan yg best2 time nak berbuka kan . . .
Rasanye semua org macam tu jugak kan . . .
Nak2 kalau ade adik2 kecik . . . kalau bukan feveret food . . . diorang tak mau makan . . . majuk . . . ishh . . . susah2 . . .

Entry kali pun pasal makan jugak . . .
Ni . . . my mum dok prepare burger . . . requested by my lil' bro n sis . . . so we all berbuka burger aje . . .
Ni dah jadik blog masakan la pulak . . . xpe2 . . . for this month aje . . . or maybe selama2nye . . . ahaks . . .


Layan gambaq ye . . .

Dah boleh pasang payung besar @ Pasar Ramadhan ni . . .



Ingredient yg diperlukan . . .



Goreng daging . . . roti . . . telur . . .


Finishing . . .


Ade org tu sebok nak menyenap pic je . . . bukannye nak tolong prepare . . .
Bukan selalu pun . . . bile tibe mood malas . . . macam ni la jadinye . . .
Tapi hakikatnye . . . balik je dari kerja mmg mak tgh prepare juadah berbuka n hampir siap . . . so xde la nak tolong . . . terus terjah utk berbuka je . . . Alangkah sonoknye duduk with famili ni . . . jgn jeles ye . . .

Rasa2nye my mum tgh mendidih tu . . . tgk anaknye x offer diri utk tolong . . . hehe . . . menjeling2 . . . nyanyi2 . . .

Aishhh . . . teringat zaman study dulu . . . everyday bli makan @ bazaar . . . walaupun makanan byk dijual . . . sampai xtau nak bli ape dah . . . rambang mata sebenarnye . . . x jugak . . . xde idea nak mkn ape . . . balik2 bende yg sama je yg dibelinye . . .

2 comments:

Ruziawati Bukhari said...

urgh!! sedapnya!! yummynyer!!

afraliza said...

wink2..maila berbuke kat cni..