Followers

Wednesday, February 6, 2013

Bandung : Day 1

22.01.2013

Ooopppsss!!! Try buat web check in dkt office (hp x canggih)...
Sampai je kat office terus on PC...

Dan dan lah...
Technical Manager dtg menyibuklah pulak...
Suruh print itu, print ini, blaaa... blaaa...
Maybe dia tak tau yg I on leave on that day...
Takpa... sekejap je... tak byk pun... tolonglah sikit...

Then  Sr. Site Engineer pulak dtg mintak cop utk Point Load Test yg smlm punya...
Ada silap lah pulak...
Silap sapa taktau...

Print boarding pass after check in...
Alamak!!! dah tak blh nak add on lagi sekali luggage utk balik ke Malaysia coz at this time x keluar pulak maybank ke cimb ke...yang keluar just credit card...
Dah pernah add on sblm ni...
So takdalah add on luggage for me...
Just Sara (20kg)...

Trip gamble (main redah je...just depend on the tips yg diGoogle)...
Mintak tolong housemate hantar ke TBS...
Tanya dkt information counter mcm mn nk ke LCCT...
So miss tu pun bagitau dgn welcomenya...
So I terus ke counter KLIA transit...
Beli ticket RM10.80 (Ticket KLIA transit ke Salak Tinggi then naik Suttle Bus terus ke LCCT)...
Murah je...
Tak mcm ke KLIA sampai RM35!!!
MAHAL...

U see...RM10.80 for both KLIA transit + shuttle bus..

Sampai LCCT...
Fuhhh...crowded gila...
Ramainya orang...
Tak mcm KLIA...
Tenang & aman damai...
TBS pun canggih drp LCCT...
LCCT 2 nak launch dah...
Baru, besar & lagi canggih...

Tunggu Sara sampai...
Explore LCCT (first time in here)...

Sara sampai...
Activatekan Maybank PLUS...
Dinner siap2 dkt McD...Oooppppsss...terrrrr...(DARURAT)...

Solat...

Then terus ke boarding...
We all pun fly about 8.50 pm...
Flight delay dlm 20 mins gitu....

Alhamdulillah selamat sampai ke Husein Sastranegara International Airport about 11.30 pm...
Kecil je airport dia (lebih kurang mcm airport dkt Philippines je)...


Settle dkt immigration terus cari cab...
Tgk dpn counter cab tu ada org jual simcard...
Terus beli Rp50K...
Activate & balance credit (pulsa) ada dlm Rp21K...

Then ke counter cab...
Ambil cab terus ke Hotel Kenangan...
Dekat counter kata Rp40K...
Sampai Hotel Kenangan driver ckp Rp 50K...
Aikkkk?
I pun ckp dkt driver cab yg counter td kata Rp40K je...
Dia ckp nak msk kena byr parking Rp5K...
Byklah KAU...
Nak KENCING we all lah tu...
We all pun byr je coz dah letih & ngantuk sgt (ingt nak tidur je)...

Sampai lobby register dkt receptionist...
Bg pasport, reservation email, etc for record...
Then check in...

Receptionist hantar ke bilik...
Bilik tingkat 3...
Naik TANGGA!!!
Warghhh!!! Nangis dahlah letih...

Deluxe Room ~ Not bad lah... almaklumlah below RM100...OK lah nk comparekan dgn harga dia...

Masuk bilik receptionist tu tunjuk arah kiblat, bagitau air mineral free, and air botol yg dlm fridge pun free...
Then tutup pintu...
Prepare utk TIDUR...
Tak sabar nak tunggu esok...

zzzzzzzzzz..........