Followers

Thursday, May 27, 2010

Abortion


Ish2..lately ni rmai sgt yg buang baby..

One by one..@ Melaka then Shah Alam pulak..
Dunia akhir zaman..manusia x segan silu nak buat bende terkutuk itu..then xmau bertanggungjawab..Kesian @ mangsa2 kejadian (baby2 yg kene buang n kene bunuh)..

Tgk n dgr berita buang baby nih teringat saya @ one of my friend..She is an East Coast girl..Kawan agak rapat la masa saya study @ one of Private College @ Terengganu di suatu ketika dahulu..

Pada suatu ptg dia ajk saya ddk @ tgga college (about 1 month kenal)..dia kata nak cite 1 story @ me..bukan dia nak membuka pekong di dadanye..hehe..tapi just nak share with me je n jadikan pengajaran for me n adik2 di luar sana..

dlm hatiku berkata: napelah saya jadi pilihan hatinye..of course la coz ktorang rapat..tapi nak dgr jugak..hehe..

Mula2 dia kata dia xleh concetrate study..susah nak terima pelajaran..pikir bende lain..
Aik? nape pulak?

Tapi nmpk la dia mcm de problem..

Then...

Dia beritahu yg dia pnh terlanjur dgn BF dia..BF la kot (x sure sgt)..after SPM..then dia notice yg period dia lewat n rasa x sdp bdn..dia dah start rasa nak mkn bende2 msm mcm mangga muda..

Dia rasa sgt takut..pikir pasal parents dia lagi..dahlah ayahnye org alim n berpengaruh @ kampung..
Tak tau nak btau spe..nak buat ape..Finally dia btau abang sulung dia..abang dia sgt mrh..mana taknye ble dpt tau adiknye berzina..sgt memalukan..then bwk p clinic @ Kuantan..jauh dr kampung halaman tu..ape lg abangnye suruh abort baby tu..

Dia kata sgtlah skit during abortion tu..Doctor bg mkn ubat..the perut rasa memulas2..sgt skit..pastu saya x igt mcmn citenye..erm..

Lps proses abortion tu..dia rasa sgt sedih..dia syg nak abort baby tu sbenarnye..sgt trauma..asyik mimpi baby dlm tidur..dengar baby menangis..then rasa sgt sedih ble tgk baby..
Owh begitu rupanye perasaan org yg menggugurkan kandungan..klu yg miscarriage plak mcm mn?..sma kot..

Then abagnye jpe her BF suruh putuskan hubungan mereka..

Mcm tu lah ceritanye..

Sambil cerita dia pegang my hand..haha..genggam kuat..aduh! sakit jugak tgn saya..sejuk gile tgn dia..berpeluh lagi tu..
Lepas cerita dia menangis..tu yg saya x tahan..warghh!!! cane nak pujuk..x reti..x reti..
Pujuk la cket2..nasihat cket2..

Pastu masuk dorm..
Rmai pulak yg bertanya..np nangis..ape lg dia jawab la tensen study..x leh g ngn study..
dah ptg time tu..diorg srhla p jln2 tepi pantai (Pantai Batu Buruk la)..eh!!! diorg nih..ingat boleh hilang ke problem my friend nih dgn jln2 @ Pantai Batu Buruk tu?

Tapi mmg kesian la tgk dia..blur..empty..selalu gak doakan dia..mintak diringankan beban dia..
Beberapa bulan lps tu dia pun quit..then smbung nursing @ Penang..

Alhamdulillah 2 yrs later dia udah ketemu jodoh..pergi kenduri kwen dia..smoga dia berbahagia n kekal till the end..tapi dah lost contact plak dgn dia..

N_ _ _ _ _ _ _ _ Binti M_ _ _ , where are u..almost 7 yrs haven't meet u..hope u're happy..

P/S: Berfikir sebelum Bertindak..

3 comments:

Syazalia Razali said...
This comment has been removed by the author.
afraliza said...

btol3..erm..@ that time dia dah pun bertaubat..tp ni bout 8 yrs ago..org dulu2 x mcm skrg..org skrg mostly boleh terima..sume dah modern n more open..

Anonymous said...

Assalam sis. May i know where is clinic at kuantan located? But no worries, im married person. Plis ctct me asap. Tq. Really appreaciated.