Friday, May 10, 2013

Bersyukur & Improve Diri

Bersyukur dengan apa yg ada...
But at the same time kena cari peluang untuk improve diri...

Ini tidak...
Asyik mengutuk KAW2...
Mana rezeki tak berkat...
Asyik tak cukup je...

Dah kau asyik merungut pasal gaji...
Padnalah gaji kau tak pernah cukup...
Gaji sikitlah...
Boss tak tau appreciate pekerjalah...
Boss tak pandai jaga pekerjalah...
Gaji naik sikit je (oklah tu drpd org yg tak naik gaji langsung)

Tapi kau still keje sini lagi...
Still kerja dkt tmpt yg bagi kau gaji sikit...
Still kerja dkt tmpt yg boss tak tau appreciate pekerja...
Still kerja dkt tmpt yg boss tak pandai jaga pekerja...

Kenapa ckp mcm tu dkt pekerja baru mcm I ni...
It shows that u are someone like dot dot dot...

Memanglah...
Once kau dah merungut pasal kerja & gaji...
Means GAJI kau memang dah tak BERKAT!!!

Merungut...
Merungut...
Merungut...
Keep up!!!
Gud job!!!

2 comments:

Hasrina said...

kat sini pun ada mcam gitu tapi masih kerja pun lagi

and siap offer i kerja tempat lain with better salary..siap paksa lagi. but no way lah.

Afraliza Yusof said...

Asz: u jd penghalang dia kot..that's y lah dia beria srh u cr kerja lain...

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...