Followers

Monday, May 20, 2013

Barbeque d'Riverside Janda Baik

Pergi kerana PAKSA RELA...

Barbeque lah SANGAT!!!
Takde org prepare ayam pun...
Just beli nasi lemak...
Suraya goreng nugget and sossej...

Pergi dgn 4 buah kereta...
Suraya, Ain, Intan, Azren, Ana, Khaty, Fadzil, Miru, Fazrol, Sani, Mustakim, Taufiq, Zul & 2 org ank buah Khaty...

Janji pukul 8.00 am gerak dari opis...
Konon2 pagi2 lagi nak gerak...
Tunggu sorang ke sorang nak sampai at last pukul 9 lebih baru GERAK?
Whateverlah...

Sampai Riverside dah nak dekat pukul 11...
Punyalah banyak kereta park along riverside tu...
Then we all try naik atas lagi...ramai jugak...
Naik atas lagi...ramai jugak...
Sampai ke atas lagi...ramai jugak...
Rupa2nya ada event for cycling...

Bengang...
At last turun balik ke Riverside...
Tanya owner nak sewa hut...
Semua fully booked by cyclist...
What ........???

Discuss2 nak ke Chamang  pulak...
Macam jauh je & dah pukul 11 lebih...
Nak tak nak kena picnic kat situ jugak demi utk takmau membuang masa lagi...

Ambik port dkt hut yg kosong...
Bentang tikar & NGAPPPP...
Semua dah kelaparan...



Sambil makan sambil tengok air sungai...
Air deras tapi CETEK...
Air agak keruh coz cyclist mandi bwk sekali basikal depa masuk sungai...

Ramai yg dah bersungut...
Tak bestlah...
Eh, nape time awal2 taknak complaint?
Masa we all decide dulu tak mau ambik kesah...
Dah sampai baru nak bersungut itu ini...


Air yg cetek

Memang pun...
Air stakat buku lali tengok pun tak lalu nak mandi...hehe...
Nak berenang pun tak boleh...hehe...

Nak tak nak terpaksa terjun jugak...
Duduk dlm air...haha...
Mandi haha...
Macam budak2 3 -4 tahun mandi dlm besen...

Sesudah mandi naik atas & pergi bilas badan & tukar baju...
Solat beli burger, jagung rebus coz dah kebulur berendam dlm air tadi...

Changing time

Then bertolak balik...
Sedar2 je dah sampai Nasi Ayam DARA dkt Tmn Melati...
Mkn2 then terus balik...

Mode: A bit KECEWA...

No comments: