Tuesday, June 15, 2010

Dalacin T


Puh kanan!!!

Puh kiri!!!
Pergilah kamu dlm hidupku!!!
Ha..inilah kekerasan yg telah ku gunakan..haha..
Yey..improve sikit..



sekarang dlm bekas plastik. sebelum ni dlm bekas kaca.


Actually..pernah bergantung with Dalacin T ni dulu..lama jugak..Dah ok then stopla..ok je..no problem..lama jugak x guna..dlm 4-5 yrs..

But lately ni..timbul balik..byk pulak tu..bagai mushroom tumbuh after hujan..Sangat tak sanggup..

That's why la mereka yg byk pimples ni kata x confident la..low self esteem la..mcm2 lg la..

Memang pun..rasa tak mau keluar rmh..nak jpe org pun malu..huhu..tapi apakan daya..dah nasib badan..kene jugak keluar rmh demi utk mencari sesuap nasi..


Pada sesiapa yg dah try byk cara utk hilangkan pimples ni try la guna Dalacin T nih..Selalunya I beli dekat Guardian (pharmacy). Affordablelah price Dalacin T ni. Harga dalam RM36. Boleh tahan dalam 3 - 4 bulan gitu. Tapi depend on kekerapan u all guna lah. Boleh jadi kurang drpd 3 bln or lebih drpd 4 bln.

Pharmacist advise guna 3x sehari. Pagi, tengahari & malam sebelum tidur. Tapi I guna ikut dan je.

Kalau jerawat ade luka terkena Dalacin T ni pedih. So pandai2lah u all nak guna macam mana.

If tak ok @ tak confident lebih afdhal p jpe specialist..tapi mahallah sikit *ooopppsss banyak*..my friend jpe specialist..1st appointment abis dlm RM200++ hingga mencecah RM600 sampai habis session..

4 comments:

*Idina* said...

hello there! Yup3~

Delacin T sangat berkesan~ Me baru p jumpa Pakar Kulit, toner yang dia bagi tu bau cam ala2 Delacin T, =p
(Cost consultation + facial cleanser + toner + 3 jenis cream + ubat(2 jenis untuk control minyak kalo tak silap) = lebih kurang RM200++. Sangat berbaloi kan? ;)

afraliza said...

Idina, sgt berbaloi kalau berkesan..sonokla u lps ni xde pimple lg..uhhu..

Anonymous said...

kalu kat badan nk buh ape ek bg ilang?huhu riso la..kalu buh dalacin t ni ok x?

afraliza said...

kalu @ bdn xtau boleh ke guna dalacin t ni. i guna pun sbb pharmacist yg recommend. u try la tny pharmacist. kalu de duit lebey boley jpe specialist. gud luck :)

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...