Followers

Sunday, April 17, 2016

Pulau Perhentian Day 3

Yeayyy...harini adalah hari yang dinanti2kan..
Boleh bangun pagi2 even penat hiking semalam tak habis lagi..
Pg2 dah bangun..mandi then solat subuh..
Packing barang semua masukkan dalam bag..
Pergi ke cafe cas phone bagi penuh..
Pastu jln2 tepi pntai
Nyamannye...


Shells & dead corals

Air laut yg clear
Pasir n coral mati yg bersih
My 1st time tgk



Sunrise di D'Lagoon

Ambil gmbar sunrise. Tp xbrp nak nmpk.

Penginapan di D'Lagoon

Then breakfast at 8.00 am.
Suppose we all blh ke mainland lps breakfast but we all x inform owner awal (mlm tadi)
So kena blk ikut schedule boat at 10am la..
Jadi penunggu boat..
Its okay coz boleh selfie2 tepi pantai lagi..

Waiting for the boat

Smpai jetty beli souvenir fridge magnet


Yeayyy..dah sampai mainland..

Rasa sangat release bila dah sampai mainland

Ambil kete then terus ke KT
On the way to KT, we all singgah gerai nak minum air kelapa tapi kedai tutup.
Then makcik gerai tu tahan srh singgah gerai dia..makik suruh makan..
Katanya dia ade buat majlis tunang ank ppuan
So dia srh mknnnn...
Alhamdulillah...rezeki..
Ade ayah makcik borak2..
Ayah dia dah x blh dengar & ckp pun dah tak brp clear..
So kitorg dgr je la atok tu ckp..iyekan ajelah..
Mkn segumpal my 1st time makan
Then mntk tgk ank dia yg tunang so masukla rmh dia
Ambil gmbar bagai

Lastly ambil gmbar dgn makcik

Then teruskan journey ke pasar payang beli souvenir
Sesat2 jgk laaa
Beli keropk keping etc

Singgah Pasar Payang beli keropok kering

Pastu singgah marang beli kepok lekor plak
Pastu drive lagi..
Turn Miza & Kila plak drive dr Terengganu ke KL..
Coz 1st day pergi Terengganu Dayah & I dah drive..
Bila sampai je dkt Danau Desa perut rasa lapar
Dah nak dekat kol 1 jgk
So terpaksa cari kedai makan
Ronda2 cari kedai makan tapi mcm xbrp nak ade
Ade pulak yg mengidam fast food
Then pergi mkn kfc 24hr
Lepas habis makan balik rumah terus tidoq
Seriously sgt letih

Rasa nak repeat lagi
Rasa nak ke pulau2 pulak lepas ni
Best sebenarnya menikmati keindahan alam ni
Natures lover

No comments: