Sunday, April 17, 2016

Pulau Perhentian Day 2

Tido nyenyak. Bestnye bangun pagi2 then dengar deruan ombak. Even penat semalam tak habis lagi.
On the 2nd day, kitorang breakfast
Then tukar baju utk aktiviti snorkeling
Snorkling ke 4 tempat (dah tak ingat nama apa)


Jadi photographer ambil gambar Dayah, Miza & Kila

Blk resort dlm pukul 12 gitu
Lunch. Just notice tak ambik gambar. Why???
Kol 2 start snorkeling balik @ 4 tempat lagi
Yang empat2 tempat ni i tak turun dari boat pun
Letih & tak larat
Then ada adik ni tak turun jgk pastu dia muntah
Adoi...pening kepala
Lepas habis snorkeling dekat 4 tempat ni, abg boat pun bawa ke satu tmpt snorkeling utk tgk baby shark (tempat ni tak termasuk dalam package & sebab masih awal lagi)
Lepas tu balik & mandi2 tukar baju solat

Petang tu pergi jungle trekking ke Windmills


Struggle utk naik ke atas. Dekat belakang tu dah nampak laut yang menghijau

Sesat barat sampai ke Adam's Eve
Patah balik jpe adik2 yang dtg sama hari & sama boat ke D'Lagoon nak ke windmills jugak
So we all follow diorg
Hahhhh...ni bkn trekking lg dh ni, ni dah mcm hiking
Jauh jgk...or maybe i dah x biasa coz dh lama tggl hiking2 ni
Sampai windmills ambil2 gambar. Tak banyak snap gambar pun. Tak lalu coz penat sangat.


Windmill

Turun sikit ikut tangga yang disediakan tgk laut
Sgt mendamaikan

View from the top

Then balik dulu even yg lain xnak blk n x abis lg bergambar. Only 4 of us.
Sesat lagi sampai ke mana tak tau yg penting smpai ke tepi laut laaa
Suppose ade simpang & signboard tulis D'Lagoon. But we all tak nampak coz jalan menonong je konon2 nak sampai awal.
1st thinking igt Adam's Eve so amek2 gmbar la dulu
Then try nak blk tak sma mcm yg dkt Adam's Eve pny jalan


Beach yang disangka Adam's Eve

So we all patah balik ke tmpt asal
Jpe adik2 yang dari Long Beach yang baru turun dari Windmills
Tny guide diorg mn nak ke D'Lagoon
So dia tunjukkan islenye
Oooo...nape ms tadi x nampak???
Ok thanks..
Lama jgk nak smpai ke resort..
Hari pun dah gelap
Perasaan takut tu hanya Allah yg tau
Rasa spnjg jln tu nak tutup mata n telinga je
Takut nmpk n dgr benda2 yg tak mampu didengar..
At last smpai jgk...
About 7.30pm br smpai..
Rehat2..minum2...
Then dinner..bbq time!!!

Seriously takde gambar makanan langsung. betul2 kepenatan and takde nafsu nak memperagakan our bbq items..We all tak pergi pun bakar2 seafood..Just tunggu diorang hidang and ngapppp!!!

Lepas habis makan, we all rilex2 santai2 dkt tepi laut.
Lepak2 dekat hammock yang dah disediakan
Tengok2 bulan bintang
Dayah dah letih...
So dia masuk tido dulu...
About 11pm baru msuk mandi solat n tido
Esok nak blk dah...

No comments:

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...