Saturday, April 9, 2016

Pulau Perhentian Day 1

Getaway last year punya. During Labour Day.

Lepas office hour je terus balik rumah kemas2 apa yg patut. Settle je semua terus ke rumah Miza. Okay i sesat. Dah 2 ke 3 kali jugak pergi still sesat. I pun tak faham. So call diorg srh direct jalan.

Sampai je rumah miza, dayah and kila dah tercongok dkt meja tgh mkn. Dinner nugget & sosej je la malam tu.

Lepas solat and packing brg we all pun bertolak dlm pukul 10pm. Risau jalan jem coz org ramai cuti labour day utk blk kg especially belah pantai timur. I drive dari kl to gambang. Alhamdulillah jalan smooth je even byk je kereta.

Sampai di gambang dayah sambung drive pulak. Minyak dah nak habis so stop dkt petronas dungun fullkan tank. Sambung lagi perjalanan. Berhenti solat subuh dkt masjid tuan guru rusila.

Teruskan perjalanan lagi. Sampai area Setiu stop dkt gerai tepi jalan. Perut dah berbunyi so we all berhenti utk breakfast. Boleh tahan juga harga nasi lemak, kuih n air kopi. Almaklumlah area pelancongan. Rezeki.

Sambung lagi perjalanan. Sampai jetty Setiu dlm pukul 7.30am. Dayah settle pasal boat. Then keluarkan barg.
Just arrived and terpinga2

I pergi parking kereta dkt tmpt parking. Parking fee RM10/day. Parking for 3 days so total RM30.
Then kene naik moto dgn abg tu (malu x biasa tp buat dek jela kalau jln kaki kang tertinggal boat)

Pergi ke counter jetty jpe diorg. Terus ke boat n naik boat. Its my 2nd experience to ride speed boat after 15 years...haha
Terhentak2 and melambung2 time kena ombak. Rasa macam naik kuda pun ade jugak. Boleh kurus.
About 45 min sampai ke D'lagoon.

In the speed boat & waiting for fully board

Sampai awal. So kena tggu org checkout dulu. Sambil2 tggu, D'lagoon jamu welcome drinks.
Sambil2 minum we all settlekan balance payment dgn D'lagoon. Jln2 n ddk2 dkt meja tepi pantai.

Dlm kol 11 check in. Mandi2. Kol 1pm keluar mkn. Best makanan dia. Fresh & sedap. Maybe tengah lapar pun salah satu faktor penyumbang juga.

Balance & fresh diet

Ptg do flying fox, banana boat (1st time experience)

Get ready for flying fox

Blk bilik mandi tukar baju solat
Kol 6ptg dinner!!!

Tak tau kenapa Kila beriya nak pegang kepala orang belakang tu

Mlm tido awal letih drive mcm x cukup tidur
Simpan tenaga utk snorkling esok

No comments:

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...