Followers

Saturday, June 1, 2013

Kiulu White Water Rafting

BEST!!!
BEST!!!
BEST!!!
CRAVING!!!

Package : RM160.00 (transport + rafting + lunch + photo + cert)...
Breakfast roti canai & teh O (Khairul's TREAT)...
Bergerak ke Kiulu Tamparuli naik van (include in package)...

Sakit sendi tak abis lagi...Sakit badan tak abis lagi...
Jalan kengkang2...Jalan mcm ketam...
Turun tangga pun mcm nak mati...
Lepas turun dari GUNUNG KINABALU...
Tapi semua tak SEDAR DIRI...
Pergi rafting pulak on the next day (05/05/2013)...
Org lain sibuk MENGUNDI...We all sibuk RAFTING...
Nak buat mcm mana...dah plan awal...

Raft for 1 & 1/2 hours...
Raft pakai baju lengan pendek (gara2 dah takda long sleeve nak pakai)...
Alamatnya lengan I burn...
WARGHHH buruk gila kot bila tangan jadi HITAM...
Sekarang tengah mengelupas...
FUHHH lega...boleh recover...

Safety FIRST!!! from top to toe:
  1. Helmet
  2. Life Jacket
  3. Dayung
  4. Raft
  5. Kasut yg ikat kaki
Rafting for beginner punya package...
Air deras tapi takdelah extreme sgt sampai boleh capsized...
Capsized pun dibuat oleh rafter...
Just for water confident kot...
Tapi semua wajib jatuh dlm air...tak SYIOKlah kalau raft tak basah tak tenggelam dlm air...
Disebabkan I takmau DIJATUHKAN so secara sukarelanya I MENERJUNKAN diri sendiri ke dalam sungai...

Dah terjun sampai ke sudah tak dpt naik atas raft sampai kena tarik dgn rafter...
Itulah I...

1st Raft - Khairul, Intan, Wani, Hafiz, Joe (rafter)

2nd Raft - Diba, Aisya, Jamal, Bob, Kunang+rara (rafters)

On the way rafting tu ade R&R...
So we all berhenti dkt dua R&R...
Rest sekejap + mandi2 + main2 air + photographing...
Then sambung balik...

Ada dua expansion bridge...
Ada photographer yg ambil pic we all time tgh rafting dr expansion bridge tu...
Picture ni photographer yg snap...

Sampai ke last checkpoint we all terus ke bilik air...
Bilas badan + salin baju...
Terus makan dkt tempat yg disediakan...

Lastly dapat sijil...
YIHAWWW!!!

Then balik ke Borneo Backpackers semula...
Jemur baju dkt roof top...
Then keluar balik pergi ke Pasar Philippines...
Time for SHOPPING !!!