Followers

Monday, May 27, 2013

Nak Smartphone Jugak !!!

My hp dah rosak...
2nd time screen rosak...
Tak hantar2 pergi repair lagi...
Now pjust pnjm my friend's...
Rasa mcm nak bertukar ke hp baru...
Tapi bile mampu ni?

Semua org dah pakai smartphone...
I je yg ketinggalan...
Coz tak berkemampuan lagi...
Banyak commitment lain nak entertain...

Ada rezeki lebih baru boleh tukar...
Budak2 sekolah zaman skrg pun dah ada smartphone...
I je yg  still pkai hp lama...
Org yg berjiwa KENTAL je yg boleh pkai hp zaman TOK KADOK ni...
Org lain BOLEH pakai ???

Iphone???
Samsung???
Blackberry???

Semuanya keep growing...
Org kata kena beli yg latest...
Then after a year 2-3 new model keluar...
Kalau tak ikut selepas setahun dh mcm ketinggalan 5-6 tahun ke belakang...

Ishhh...ishhh...ishhh...

BlackBerry Z10 smartphone 

front and rear
Blackberry Z10
or

Iphone 5
or
Samsung Galaxy S4 review
Samsung S4
or

Sony Experia Z1


Bilalah boleh dapat/pakai phone macam ni?
Ermmm...

Sunday, May 26, 2013

PIC diManipulate Lagi

         
Click on the image will direct u to the page...

My Picture
Is it the same?
My pic dimanipulate utk hal2 politik?

Saturday, May 25, 2013

I Came + I Saw + I Conquered

YEAHHH !!!

Finally I conquered Mount Kinabalu on 03/05/2013 !!!

ALHAMDULILLAH !!!

I reached Low's Peak Mount Kinabalu at 0720 a.m.

Really MISS that moment !!!

Dapt sijil...
Mcm sijil pertanding mewarna utk kindergarten je...

Monday, May 20, 2013

DIY Pelamin Tunang

Pelamin tunang yang simple dan murah...

Saje we all adik beradik suka2 nak buat DIY pelamin tunang ni...
Dibantu by my BIL (paling semangat), sis, Eisya & her F2B...
Nak test ownself talent...

Oklah tu...
Pelamin tunang dah save...
Kalau nak sewa about RM750++...

And brg2 pelamin mcm bunga, kain etc boleh simpan and buat utk majlis yg akan datang...
At least boleh menolong meringankan beban kewangan org yg nak bertunang ni...

DIY Pelamin Tunang

Everythings are DIY...
Bunga pasu pelamin tu pun DIY...
Kipas2 yg dekat backdrop pun DIY...
Bantal kecik tu pun DIY...
Kain bulu2 tu beli dekat KAMDAR...
Backdrop kain putih tu beli dkt KAMDAR jugak...

Pic sengetlah pulak...

Barbeque d'Riverside Janda Baik

Pergi kerana PAKSA RELA...

Barbeque lah SANGAT!!!
Takde org prepare ayam pun...
Just beli nasi lemak...
Suraya goreng nugget and sossej...

Pergi dgn 4 buah kereta...
Suraya, Ain, Intan, Azren, Ana, Khaty, Fadzil, Miru, Fazrol, Sani, Mustakim, Taufiq, Zul & 2 org ank buah Khaty...

Janji pukul 8.00 am gerak dari opis...
Konon2 pagi2 lagi nak gerak...
Tunggu sorang ke sorang nak sampai at last pukul 9 lebih baru GERAK?
Whateverlah...

Sampai Riverside dah nak dekat pukul 11...
Punyalah banyak kereta park along riverside tu...
Then we all try naik atas lagi...ramai jugak...
Naik atas lagi...ramai jugak...
Sampai ke atas lagi...ramai jugak...
Rupa2nya ada event for cycling...

Bengang...
At last turun balik ke Riverside...
Tanya owner nak sewa hut...
Semua fully booked by cyclist...
What ........???

Discuss2 nak ke Chamang  pulak...
Macam jauh je & dah pukul 11 lebih...
Nak tak nak kena picnic kat situ jugak demi utk takmau membuang masa lagi...

Ambik port dkt hut yg kosong...
Bentang tikar & NGAPPPP...
Semua dah kelaparan...



Sambil makan sambil tengok air sungai...
Air deras tapi CETEK...
Air agak keruh coz cyclist mandi bwk sekali basikal depa masuk sungai...

Ramai yg dah bersungut...
Tak bestlah...
Eh, nape time awal2 taknak complaint?
Masa we all decide dulu tak mau ambik kesah...
Dah sampai baru nak bersungut itu ini...


Air yg cetek

Memang pun...
Air stakat buku lali tengok pun tak lalu nak mandi...hehe...
Nak berenang pun tak boleh...hehe...

Nak tak nak terpaksa terjun jugak...
Duduk dlm air...haha...
Mandi haha...
Macam budak2 3 -4 tahun mandi dlm besen...

Sesudah mandi naik atas & pergi bilas badan & tukar baju...
Solat beli burger, jagung rebus coz dah kebulur berendam dlm air tadi...

Changing time

Then bertolak balik...
Sedar2 je dah sampai Nasi Ayam DARA dkt Tmn Melati...
Mkn2 then terus balik...

Mode: A bit KECEWA...

Wednesday, May 15, 2013

DIY Hand Bouquet for Eisyah

DIY Hand Bouquet for my sis, Eisyah...
I ada offer my sis HB ni masa I buatkan HB for my friend, Ida...
Tapi dia decline coz she said she wants fresh flower...
Mahal kot klau nak beli fresh flower...
Setakat tunang je KOT...

Then masa I balik rumah utk hantar HB ke rumah Ida my sis nak HB yg mcm I buatkan Ida pulak...
So kena buatkan lagi satu for her pulak (GEDIKS)...
She request nak color biru+pink...

Hand Bouquet yg dah siap for her...
Hope she will likes it...

Eisya with the HB - she really likes IT!!! ngeee...

Monday, May 13, 2013

Test Syndrom...Ishhh...Ishhh...Ishhh...

Mushkil...
Time lecture semua berebut nak duduk depan...
Time test semua berebut2 nak duduk blkg...

Ermmm...
Kenapa?
I know...

Mesti lecturer tau nape kau nak duduk blkg time test/exam?
Nampak sgt mcm kau nak meniru time test/exam...
Tolonglah jgn buat mcm tu...
Buat malu je...

Ape la impression lecturer kat korang nanti...
I tengok pun I tau...
I tengok I rasa malu...

Nasib baiklah mak2 org @ bini2 org tak buat mcm tu...


Friday, May 10, 2013

Bersyukur & Improve Diri

Bersyukur dengan apa yg ada...
But at the same time kena cari peluang untuk improve diri...

Ini tidak...
Asyik mengutuk KAW2...
Mana rezeki tak berkat...
Asyik tak cukup je...

Dah kau asyik merungut pasal gaji...
Padnalah gaji kau tak pernah cukup...
Gaji sikitlah...
Boss tak tau appreciate pekerjalah...
Boss tak pandai jaga pekerjalah...
Gaji naik sikit je (oklah tu drpd org yg tak naik gaji langsung)

Tapi kau still keje sini lagi...
Still kerja dkt tmpt yg bagi kau gaji sikit...
Still kerja dkt tmpt yg boss tak tau appreciate pekerja...
Still kerja dkt tmpt yg boss tak pandai jaga pekerja...

Kenapa ckp mcm tu dkt pekerja baru mcm I ni...
It shows that u are someone like dot dot dot...

Memanglah...
Once kau dah merungut pasal kerja & gaji...
Means GAJI kau memang dah tak BERKAT!!!

Merungut...
Merungut...
Merungut...
Keep up!!!
Gud job!!!