Followers

Sunday, August 26, 2012

Time Flies

Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke 8 kita beraya.
Cepatnya masa berlalu.
Esok dah kerja balik!
Malasnya.
Natijah amek cuti lama sangat!
Mood di kampung lagi ni.
Balik pagi2 esok.
Malas balik sekarang.
Mesti JEM ni.
Next week cuti MERDEKA pulak!

Arghhh!!! Saiko!!!

Sebelum ni I tak pernah (jarang) nampak ko.
Lepas owner ko buat TAIK dan2 lah ko jadi BANYAK!

Tapi sekarang dekat mana2 je I nampak ko.
Dekat tempat tinggal & tempat kerja I selalu nampak ko.
Dan I notice ko sangat banyak!
Ko banyak dekat tempat tinggal and tempat kerja I, I tak kisah sangat.
Tapi bila I balik kampung, kenapa ko pun ada banyak jugak?
Kenapa dulu ko takde sangat?
Kenapa lepas I kenal ko punya owner, ko pun show off jugak dekat kampung halaman I?
Rupa2nya ko banyak?
Euwwww.............

p/s: bila kita tak suka something/someone..jam2 tu lah dia selalu nak muncul depan mata kita...
p/s: ko tu adalah kereta seorang mamat...
p/s: I tak dapat nak bayangkan dengan my friend's feeling yang hampir2 terjebak dengan mamat ni, even I yang takde apa2 hubung kait dengan mamat ni pun dah menyampah GILA tengok ko!

Beryl's Chocolate & Confectionery Sdn. Bhd.

A week before Raya we all ke Beryl's Chocolate & Confectionery Sdn. Bhd. di Bandar Baru Bangi. Actually we all ternampak banner tentang Sale untuk Aidilfitri 2012 dekat choc factory tu masa pergi ambil tong gas dekat Anis' bro di UNITEN. So, we all always ingat datenya. Mana boleh lupa since we all ni adalah choc lover.

banner in front of the factory

masing2 dengan chocolate untuk juadah hari raya

mine

Masing2 berabis more than hundred. Kalau tak disekat2 mau abis satu kilang tu.

p/s: ada orang tu pergi sampai 2x...

Ikhlaskanlah Diri

Al kisah di suatu hari di Bulan Ramadhan...
Tak puas hati punya pasal...
Nak menderma untuk anak2 yatim...kalau tak silap...

Lepas bagi duit (derma) then merungut kat blkg depan2 kitorang lagi tu...aiyooo...
Dah tak ikhlas dah tu...
Buat malu je...
Ko pangkat tinggi....
Gaji pun of courselah tinggi...
Haji lagi tu...
Tunjukkanlah attitute yg elok depan junior...
Kan clerk tu dah ckp derma seikhlas hati...
Bukannya clerk tu PAKSA pun...
Dah bagi derma buat apa nak cakap2 lagi...

Boleh ke dia cakap...
"Company ada banyak duit nape nak perah pekerja lagi untuk menderma".

Aik? Ko dah bagi duit then merungut...
Tak ikhlas dah tu PAKCIK oii..Ko derma banyak pun then merungut apa guna?

Menderma tadi tu terpaksa ke rasa malu kalau tak bagi apa2 depan kitorang ni?

p/s: peringatan utk diri sendiri...kalau nak menderma dermalah seikhlas hati...sedarkanlah PAKCIK tu...

Saturday, August 25, 2012

Cakap Tak Serupa Bikin

Macam ni lah hidup menyewa rumah orang.
Owner janji lain then buat lain.
Kata nak cement at last pergi tanam rumput carpet.
Tanam rumput carpet tu pun macam orang yang tak tau apa2. Budak tadika pun tau kot nak tanam macam mana.
Setakat lima keping rumput carpet tu berjanggutlah kitorang nak tunggu rumput tu bercantum.
Buat kerja ikut dan je.

Rumput carpet dah nampak macam dalam kandang lembu

Berbulu mata tengok!

Lake Valley BTHO

Aktiviti sebelum Ramadhan
Release mind sekejap dekat Lake Valley Bandar Tun Hussein Onn
Pose with En. Din

Ramai yang berjogging dan feeding ikan. Lake Valley ni banyak ikan talapia and ikan carp/koi.

Pose lagi sebelum balik office

Sambung kerja balik lepas bagi ikan makanan

Monday, August 13, 2012

Bazaar Ramadhan BTHO

Since berpuasa ni, Bazaar Ramadhan Bandar Tun Hussein Onn ni je yang sempat I pergi. Masa awal2 puasa dulu je excited nak pergi. Then sekarang ni jarang2 pergi ke sana. Boring. Hari2 mengadap benda yang sama je.

Mujur housemates rajin memasak. Jimat sikit. Tadelah membazir.

Bazaar Ramadhan BTHO

Bzaar Ramadhan dekat dengan Carrefour, PappaRich, Domino's, Bangi Kopitiam, Pizza Hut. Rasanya ramai  yang tertarik nak ke tempat2 sekeliling bazaar tu je. Ngeh2.

Homemade Yong Tau Fu

Actually Yong Tau Fu ni kitorang buat sebelum puasa lagi + sebelum berpindah ke rumah sewa baru. Kuah Yong Tau Fu ni sedap. Anis yang bawak dari kampung dia, Perak.

Lepas office je kitorang terus ke Giant Cheras. Beli bahan2 yang patut.

Ingredient

Final presentation

Kuah dia sedap gila. Ada yang kirim bila Anis balik kampung. Tapi tak dapat2 sampai sekarang. Mesti dia dah lupa. Tak dengar kabar pun. Cehhhh!!!