Followers

Friday, May 4, 2012

Makam Tun Teja

Lokasi: Makam Tun Teja, Pengkalan Samak, Melaka
Tiket: Free

Sebelum sampai kampung kitorang ke MAKAM TUN TEJA. Alang-alang dah on the way tu saja je I singgah nak bawa both my sis tengok. Diorang tak pernah pergi lagi. I dah pergi last 2 years dengan Ida. Itupun mujurlah ujian Medsi dia buat dekat Sekolah Menengah Seri Mahkota.

bergambar dulu dekat entrance to Makam Tun Teja

Makam Tun Teja ni terletak dekat dengan Merlimau. I rasa tak ramai yang dah sampai ke sini. Agak mudah nak cari makam ni. Dari jalan besar dah ada signboard ke makan ni. Kawasan makam ni dikelilingi sawah padi yang sekangkang MONYET kera. Melaka mana ada sawah bendang yang besar2 kan.

Makam Tun Teja

Kawasan makam ni telah dipulihara. Nampak lebih kemas dan cantik compare dengan yang first time saya pergi. Dekat sekeliling makam ni ada board yang menceritakan tentang sejarah Tun Teja. Masa we all datang ada 2 orang uncle sedang mengecat pagar keliling makam tu.

perigi siraman :: tak ada info berkaitan pulak dekat perigi ni

Restoran Seri Teja + Gerai Cenderahati

Restoran Seri Teja & Gerai Cenderahati ni berada betul2 dekat sebelah entrance ke Makam Tun Teja. Bolehlah singgah untuk makan & beli cenderahati kat sini.


No comments: