Monday, December 26, 2011

Nasi Arab Abu Nur

Nasi Arab Abu Nur
Mak Chili, Kemaman, Terengganu
Introduced by En. Husin...

Nasi berlauk serve hari2...
Nasi Arab serve for Monday & Wednesday je.

Ayam
Kambing
Ayam + Kambing



p/s: my fav dish adalah paru + tempe goreng kicap (black pepper) . . .

Jangan Pandai2 . . .


Kalau nak masuk rumah orang bagi salam dulu ye . . .
Jangan nak terjah2 je . . .
Kalau nak terjah pun tolonglah inform awal2 . . .

Dah ko tumpang/sewa bilik orang . . .
Janganlah buat sesuka hati . . .

Ikut suka buat macam bilik sendiri . . .
Kalau nak paku2 dinding bagitau owner/penghuni bilik dulu . . .
Ini tidak . . .
Tengok2 kat dinding dah berpaku sana paku sini . . .
Gantung baju sesuka hati di merata2 dinding . . .
Arghhh!!! serabut . . .
Ingatlah kita duduk bersama . . .

Considerlah perasaan orang lain . . .
Lain orang lainlah perangainya . . .
Ada yang boleh duduk dalam keadaan serabut cam tu . . .
Dengan baju banyak2 gantung kat dinding, spender gulung2 gantung dlm bilik air . . .
Ada orang boleh dengan keadaan mcm tu . . . ada orang serabut dengan keadaan macam tu . . . ada orang geli dengan keadaan macam tu . . .

Luar kata ok . . .tapi dalam tak siapa yang tahu . . .

Wednesday, December 21, 2011

Free Show


Whoaaa...
Skrg I kene...
Pakai bra @ depan muka pintu...
Pakai spenda @ depan muka pintu...
Pakai seluar @ depan muka pintu...
Pakai baju @ depan muka pintu...


Sapa2 mau tengok free show dtg je blk I...
Kedatangan u all sgt2 dialu-alukan...
Sekian, terima kasih...

Mode: hati geram + panas + bengang

Monday, December 19, 2011

Sob...Sob...Sob...



Penat drive...
About 6 hours...
Hujan nonstop from Ayer Keroh to Kemaman...
Kejap lebat...kejap renyai...kejap gerimis...


Sampai bilik...
Terkejut coz tilam ada betul2 depan muka pintu...
Terasa sangat sedih...
Terasa nak menangis...


I kena tidur depan muka pintu?
Dahlah betul2 mengadap pintu...
Dekat dengan plastik sampah...
Dekat dengan baju busuk...
Dekat dengan kasut...
Dekat dengan penyapu...
Dekat dengan mop...


Rapat dengan tmpt gantung baju...
Then pagi2 kena pijak2 ke tilam I tu?


Seriously ter'emo' plak malam tadi...
Nangis2 sebelum tidur...


Macam tak dialu2kan...
Macam kena halau je...
Macam tak diperlukan lagi...

Tapi sampai bila???

Thursday, December 8, 2011

Fatisha Mushroom Garden Cafe


Makan-makan lagi. Kali ni we all makan western food pulak. We all makan di Fatisha Mushroom Garden Cafe. Cafe yang serve Western Food. Mostly makanan based on mushroom seperti cendawan goreng, popia cendawan, pizza cendawan dan lain-lain makanan berasaskan cendawan (mushroom ditanam sendiri di belakang restoran).  But at that time mushroom abis. tak boleh nak makan fresh mushroom soup.



Mostly makan chicken chop & grilled fish. Lamb chop habis jugak. Air unlimited. Refill sampai kembung. Haha.

Introducing u all Jenton, Adi, Tony, Sara & Fatin @ Fatisha Mushroom Garden Cafe . . .

Tempat agak tersorok. Terletak dlm kawasan perumahan.

Wednesday, December 7, 2011

Gemuk Gedempol


Semakin hari semakin gemuk....
Semakin hari semakin sihat...
Semakin hari semakin berat...
Dahlah pendek...
Sebelum ni rasa macam peti sejuk...
Tapi sekarang rasa macam mesin basuh yg semi auto tu je...



Hati Panas


Waaaa...
Panas gila...
Reminder takdak...
Memo takdak...
Memo @ surat approve pun takdak...
Tiba2 naik meeting ckp itu x complete ini x complete...
Apa kes?
Report pun dah dibuatkan...
U yg x submit ke client...
I pulak jadi mangsa...
Mangsa bebelan PM...
Kecohlah...

Saturday, December 3, 2011

Hangout di Pantai Chendor


One of my colleague asked to makan2 sata. So, we all yang pantang diajak ni pun agree ajelah. Mula2 kata nak belanja then @ last we all yang belanja depa. Aishhh...apa punya taktik daaa... Pandai naaa...


Mula2 depa cakap nak makan dekat Warung Aziz Satar. Dalam perjalan tukar plan pulak beli sata kat tepi jalan then makan dekat Pantai Chendor. Wahaha...Semua gerai2 yang jual sata abis. Ooopppsss!!! cari punya cari sampai ke Cherating. Dapat jugak takdalah kempunan. Patah balik ke Chendor.

::photoshoot session::
::fatin::firul::adam::ida::nordin::

::2 org budak yang busy tengok siput::
::fatin::ida::firul::adam::nordin::

Mendung...then hujan...hari2 macam tu...

::adi::fatin::firul::nordin::
::gelap sudah::masa utk balik::

Friday, December 2, 2011

Hebatlah Sangat


Emak saya memang hebat . . .
Yeah hebatlah sangat mak yang sampai hati bagi/biasakan anak makan mi meggi . . .
Rasanya kalau mak bagi makan nasi + ikan goreng @ nasi + telur goreng lagi hebat kotttt???



Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...