Monday, August 29, 2011

Confuse Lagi



Bile ade @ sna tak sabar nak blk sni...
Bile ade @ sni tak suke tapi x rasa pulak nk blk sna...
So...nak p mana lagi???

Mahu pergi ke tmpt lain pulak...



Lepas Gian

Hehe...hehe...hehe...
Bestnye drive kete...
After sebulan x dpt drive kete sendiri...
After sebulan x tgk kete sendiri...
Fuhhh...
Lepas ni pun entah bila dpt drive lagi...
Kene cekal & kuatkan hati utk x bawa kete ke tmpt kje lagi...


Saturday, August 27, 2011

Salam Aidilfitri



Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Berbuka Puasa d' Semarak Cafe



Majlis berbuka puasa di Semarak Cafe Binjai (22.08.2011)
Majlis utk semua ahli LPT2PK3
PM, CM, Planner, EO, Surveyors, Engineers, Lab Technician, Clerks, Storekeeper & Operators


Ikan siakap sweet sour, paprik campur, telur dadar, tomyam, kailan ikan masin dan ....



Ooopppsss!!!
Majlis ni pun last minutenye plan...


After berbuka terus ke Mesra Mall for bowling
Main 2 games malam tu
Time ni result x berapa memberangsangkan
Aissshhhh... ape ni???? hukhukhuk



Busuk Lagi


Bengang gile coz pasal bau2 busuk ni mesti I yg kene...
Dulu bau ketiak org...
Bau kaki org...
Skrg pulak bau mulut & kencing org bau petai...


Bulan pose mulut busuk boleh consider lagi...
Ni tak... mulut busuk coz mkn petai...
Then toilet pun busuk lps buang air & bau petai...
Hari2 pulak tu...
Perghhh!!! tak tahan...


Hey... u org yg mkn petai (hari2)...
Tak perasan ke bau tu...
Pls consider org lain...


Friday, August 26, 2011

Macam Katak



No internet

No telephone

No tv

No radio

No transport

Work day & nite (everyday)

Bile boleh berakhir ni?

Lastly mahu bercuti


Patah Kaki



Almost 1 month kaki I patah
Warghhh!!! sengsara gak hidup kat cni w/o transport
Nak p memana je kne tmpg org
Kene la tggu depa free baru boleh hantar
Mampukah I bertahan until nx year???


Pizza Hut @ Chukai



Before balik Melaka (25.08.2011)
2nd time berbuka pose @ Pizza Hut Bandar Chukai
Kali ni with Ida, Sara & Awie

Ingatkan 2nd time ni bolehlah merasa Piza Seri Kasturi
Hajat x kesampaian jugak bile mkn dgn org lelaki ni
Depa sure nak mkn yg ade dua pizza


Ida & Sara kusyuk mkn


Then terus ke Geliga
Naik bas @ sna . . .


Friday, August 12, 2011

Trial Mix Fail



Did 9 different design of trial mix
Then failed . . .
Tak pasal2 we got 5 NCR . . .
Wadehel???


Semua ckp before x pernah fail . . .
Time I dtg je fail . . .
Apekes?
Bcoz of me ke?


Experience with concrete supplier
Keep telling their problems ===> nak mintak simpati la tu
Lack of manpower pun satu hal . . .
Tak manage ===> everytime for crushing mesti tny bila date cast?
Sampai @ plant baru terhegeh2 nak keluarkan cube satu hal pulak kene tggu cube kering ===>bkn keje I utk tiup cube tu smapi kering . . .
Dtg pg for crushing balik then dtg ptg pulak coz kene tggu cube kering . . .
Ape ni????
Service tak warm langsung . . .


Aik???
Why failed?
Bcoz they didn't add admixture in the trial mix . . .
Cisss!!! tak pasal2!!! I jgk yg kene!!!





Long Journey


Byk obstacles . . .
Blk sorg2 for this time . . .
Blk pun coz nk hntr kete blk rmh & sempena awal Ramadhan . . .
Patah kaki la lps ni . . .

Hantar Sara dulu di bus stop @ RISDA .  .
Then isi minyak + beli junk food utk kunyah2 dlm kete . . .
Kene u-turn . . . jam pulak kat sana (area ke Bukit Kuang) . . .

Stop @ Chendor coz nak beli kopok lekor (mak kirim) . . .
1/2 hr jgk kene tuggu coz ramai + tggu kepok tu sejuk . . .


Sampai Kuantan . . .
1st sekali almost nak kene langgar dgn lori . . .
Hehe . . . salah spe tatau . . .

Then hujan lebat kaw kaw punya . . .
Tak boleh nak drive & x nampak jln . . . pasang segala lampu then drive slow gile mcm siput . . .

Then nampak kete accident pulak kat sebelah jln . . .
Hujan lebat bwk laju2 sgt la tu . . .

Jln Muazzam - Segamat . . .

jammed

Byk pokok tumbang atas jln . . .
4 ke 5 tmpt gitu . . .


So tggu roadcare potong & bersihkan jln . . .
Igtkan ade accident teruk . . .

Sambil2 stuck dlm jam tu smptlah i make over my Cik Tam . . .

before~sepah dgn junkfood + kotor tnh fr site

after~still kotor dgn tnh
Cik Tam sebulan tak mandi & dilenjan everyday by the owner


Then ade pulak cable yg melintang jln jatuh . . .


So kene lalu ikut tepi & ade sorg tukang tahan cable tu bg x kene transport yg nk lalu @ bwk tu . . .

Last sekali sesat dkt negeri sendiri . . .
Hehe . . . wajib . . .

Friday, August 5, 2011

SMS Tak Diundang



Got SMS lagi from that girl . . .


ASKUM, NAK TNYE SKIT LEH, KO ADA APE KE DGN FAIS?


Ooopppsss !!! All Caps !!!
Ermmm . . . yelling @ me lah tu . . .

Tak abis2 that girl nak sms tny bende yg sma . . .
Nak buat mcm mana ni?

Maybe dia nak ans yg I ni mmg ade apa2 dgn Fais dia kot . . .



Salam Ramadhan Al-Mubarak



Harini dah masuk hari ke 5 puasa dah pun . . .
Sampai lupa nak wish . . .
Anyway, wishing u all . . .

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak
Moga Ramadhan kali ni adalah Ramadhan terbaik buat kita semua . . . 
Aminnn . . .

Sata Goreng d' Chendor


Minggu ditinggalkan sensorang @ site . . .
Site eng & planner balik kg . . .
So mkn sensorang lagi . . .
Rasa janggal + segan + sedey . . .

Fortunately @ that nite bdk2 site Md Noor & Adi ajak p beli Sata Goreng @ Chendor . . .
Hakikatnye depa ade agenda lain . . . hikhikhik . . .
Sambil2 nak ke Bandar Chukai, opposite of TNB (cuci  mata + tenangkan hati) . . .

Kedai makcik ni je yg still buka. Kedai lain sume dah tutup.

Since I tak pnh mkn sata goreng so I on aje lah . . .
Ermmm . . . best gak . . .
 
Sata goreng dibungkus dgn kulit popia then baru digoreng . . .
Itu je bezanye . . .

Photo . . . haram x boleh nak upload . . .
Lembab kat sini wehhh . . .
Nak upload 1 pic sehari semalam pun belum tentu dpt . . .




Thursday, August 4, 2011

Bila Boleh Jadi Kental Ni???



Ya Allah . . . 

Sesungguhnya . . .
Telinga I sgt nipis . . .
Tak thn dgn maki hamun . . .
Tak thn dgn sindiran yg purposely dibuat2 . . .
Hati pulak bertaman tak menahan, berbunge2 lagi . . .

Sedeynye bile kene marah, maki, sindir, etc sesuke hati mak bpk dia . . .
Dah lah call then mintak I call dia balik then marah2 & sindir2 . . .
Tak malu, muka tembok . . .
Boleh mintak claim mcm2 . . .
U all igt I ni treated as special as u all ke?

Be professional la . . .
Bengang dgn org atasan then org bawah pulak jdi mangsa . . .

Sabar . . .
Sabar . . .
Sabar . . .

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...