Followers

Wednesday, June 29, 2011

Bau Atas & Bau Bawah . . . Yuckkk . . .

Why?
Why?
Why?

Dulu problem bau kat atas . . .
Skrg problem bau kat bawah pulak . . .
Aisshhh . . .
Pening weh . . .

Dulu bau ketiak org . . .
Tetiap pagi kene hidu bau tu . . .
Skrg bkn bau ketiak tapi bau kaki (stoking) org pulak . . .
Perghhh!!! bape bln tak basuh . . .
Org lain xde bau ke mcm yg bau ni?
Warghhh!!!
Why must I facing this situation?
Why?
Why?
Why?

Tension!
Tension!
Tension!

Mode: *pengsan* x_x

Tuesday, June 28, 2011

Cari Pasal Lagi



Kenapa lah ko suka sgt cari pasal . . .
Ade je bende yg tak kene . . .
Purposely nak pressure we all la tu . . .
Tak pu nak menyaiko I yg baru ni . . .
Itu tak boleh . . . ini tak boleh . . .
Itu salah . . . ini salah . . .
Andropouse ke ape ko ni?

Aissshhh . . .
I rasa nak menjawab je . . .
Tapi PM pun melayankan aje . . .
Consultant pkg lain pun diam aje . . .
So I pun tak jadi nak lelebey . . .
Takut nnt kate I ni kuang ajaq . . .
Tak pasal2 kene fire nnt . . .
Tak pasal2 nnt lagi byk pasal ko nak buat . . .


Saturday, June 25, 2011

Nightmare . . .



Uishhhh !!!
Menakutkan !!!
I got a nightmare bout my ex collegue last nite . . .
Hope she'll be ok . . .
And always be ok . . .

Lately . . .
Asyik mimpi yg buruk2 je . . .
Yg kene tindih lagi . . .


Friday, June 24, 2011

Kurang Ajar




Bengang gile . . .
Kuang ajaq . . . kuang ajaq . . . kuang ajaq . . .
Ade org amek my parking @ Mesra Mall ptg tadi . . .
Ida, Sara & I  mahu beli brg keperluan yg takde lagi . . .
I punya la tunggu org tu keluar parking . ..
Siap bagi signal lagi . . . sebelah kiri ye . . . bknnye I bagi signal salah belah kanan ke . . .
Tup2 . . . tebibe kete kancil dgn selambe mak bapak dia terus amek parking tu . . .

Perghhh !!!!
Menyirap darah . . .
Sangat bengang . . .
Dahlah I tgh lapar . . .
I ape lagi bagi hon la (tu pun coz Ida yg suruh hon) kalau diatak suruh I tak hon pun (terus langgar je kete dia . . . huhu berani ke?) . . . byk kali & pjg . . .

Takde manner langsung . . .
Dahlah perempuan . . .
Plat kete kancil betina tu start from A (tak ingat yg selebihnye) . . . 
Org Perak yg perak . . .
Mcm tak faham pulak org menunggu parking . . .
Tak pernah face situation yg mcm ni ke?
Ko main redah je . . .
Mcm baru keluar dari kampung . . .
Org kampung pun tak mcm tu . . .
Tau peraturan . . .

Sebab kau sorang abis susu sebelanga . . .
Sorry to org lain yg kene tempias . . .
Bukan maksud I nak memburuk2kan u'll . . .



Thursday, June 23, 2011

2 1/2 Hours



Waiting from 9.06 am till 11.30 am . . .
2 1/2 hours . . .
Takde khabar berita . . .
He said to PM that he already there . . .
If they are there why I didn't see him?
Lie . . . lie . . . lie . . .
Nampak sangat  la menipu . . .
Datang pun berjemput . . .

Why didn't he go to the office to see who's there?
I dah duduk tercongok kat situ lama . . .
Siap borak2 dgn Consultant package lain lagi . . .
Best Consultant ni siap tunjuk & ajar lagi mcm mana nak buat itu nak buat ini . . .
Yang ko pulak tak sampai2 . . .
Ooopppsss mcm mana nak sampai kalau x dijemput . . .
Sengal . . .
So, postpone . . .


Tuesday, June 21, 2011

Trial Mix



Kerek . . . Kerek . . . Kerek . . .

Nyampah . . . nyampah . . . nyampah . . .

Kerek . . . Kerek . . . Kerek . . .

Haha . . . haha . . . haha . . .

I'm not here . . . i'm not here . . . i'm not here . . .



Saturday, June 18, 2011

Seksa & Lemas


Help me . . . help me . . . help me pls . . .
Nak cuti lama . . .
Nak cuti 2 days a week . . . 
Cuti a day a week x smpt nak buat ape2 . . .

Kalau cuti 2 days boleh ronggeng2 then hari berikutnye blh rilex2 . . .
Sob . . . sob . . . sob . . .
Tak biase . . .
What should I do?



Friday, June 17, 2011

Bowling @ Mesra Mall



Last nite went to bowl @ Mesra Mall.
Dah lama x main bowling.
Sje nak jenjln coz cni cuti sehari je.
Kene enjoy puas2 mlm cuti tu.
With Norul, Sara, Din, & Fais.




~ jeng3 ~ as usual score agk tinggi dr biase ~ biaselah tmpt org kan (dgn riak & takburnya) ~ ooopppsss ~



Thursday, June 16, 2011

Charity Work on Last Day



Did a charity work during last day @ AuoSunpower . . .
Three of us Miss Goh, Alina & I . . .
After work went straight to Handicapped and Mental Retarded Centre @ Bukit Baru Melaka . . .
Went to see Thomas (owner) to give donation collected . . .
Coin collected 10 cent everyday + asked pass by colleague (Miss Goh's idea) to feed Ah Foo . . .


~ waving Ah Foo ~
~ counting the collected coin ~

Amalan yang mencambahkan pahala . . . wink2 . . .
Uhhu . . . rindu kamu semua . . . sob . . . sob . . . sob . . .






Wednesday, June 15, 2011

Change Profession as a Model . . . hikhikhik . . .



4/6/11 - 5/6/11 lepas attend class Macha . . .
2 days . . .
Tak abis pun class I dah chow . . .
Tak syiok lorrr . . .
Pikir nak ke Terengganu . . .
Dgn my family nak ke Sabah la (nak ikut . . . nak ikut . . . nak ikut . . .)

2nd day pergi shoot model at Tasik Air Keroh . . .
My 1st time to shoot model (nama dia Anoi) . . .
Kene posekan model . . .
Tak reti . . .
Alamak I kan pemalu (rasa mcm I pulak model time tu . . . hikhikhik) . . .
Astaghfirullah . . . perasan gile . . .
Just shoot ape yg org lain posekan . . .
Hakhakhak . . . 


~ uhhhu ~ meowww ~ meowww ~

~ shoot budak2 ~ sporting depa ~ x menakut pun mcm I kekecik dulu ~



Air oh Air



Air oh air . . .
Di manakah kamu?
Tetibe xde air since semlm lg . . .
Time Maghrib dah xde air . . .
Mesti ade pipe leakage pecah somewhere . . .
So pagi2 tadi pergi masjid dgn Norul & Wani . . .
Mandi & solat . . .
Phewww . . . Semakin interesting life kat sini . . .
Ngeh3 . . .


~ Masjid Al-Rahman Kampung Bukit Kuang ~



Tuesday, June 14, 2011

Mahainye . . .



Spend bout RM20 a day for food . . .
Fuhhh . . .
Mahainye mkn kat sini . . .
Breakfast = RM4++
Lunch . . . ambik nasik ciput (who know me tau lah ciputnye camne)+(ayam/ikan)+sayur+air suam = RM7++ . . .
Tak masuk dinner lagi . . .
Mak aiii . . . kalah KL . . .
Ingatkan blhlah berjimat cket ble dah dok sini . . .
Aishhh . . .
Seb baik kete x guna sgt dok sini & bknnye yg jenis pemakan nasi sgt (suke mkn bende yg ngarut2 je) . . .



Monday, June 13, 2011

Serabut


Ni baru cket . . .
Belum kene yg advance lg . . .
Dah serabut???
Kejar sana kejar sini . . .
Tepon sana tepon sini . . .
Tanya sana tanya sini . . .
Letihnye . . .

Sunday, June 12, 2011

Habis Madu Sepah Dibuang

Menyiapkan saki baki peninggalan kerja2 contractor lama . . .
Byk kene rectify, repair, etc . . .
Site visit with Construction Manager & Sr. Site Engineer . . .
Byk bende yg tak tau . . .
Byk benda yg kene belajar . . .


cabin baru sampai - utk site office


Sungai Kemaman


abutment - starter bar yg dah kene potong - parah2
repair? or replace with the new one?


Friday, June 10, 2011

Rindu


Rindunye dkt si dia . . .
Rasa mcm dah lama dah x membelai2 si dia . . .
Si dia sudah selamat sampai ke Sabah . . .
Bile pulak kite boleh bersama kembali?
Uhuk3 . . .

Si dia yg lagi satu pulak entah ke mana2 . . .
Tak dpt dipastikan . . .
Kenapa I x boleh ingat ni?
Aging?

Hey u dkt mane huh?
Mane u pergi huh?
Nak main2 hide & seek pulak dah . . .
Masjid Tanah @ Padang Balang?


I'm @ Kemaman


Already @ Kemaman rite now . . .
Reached here on Monday nite (6/6/11) . . .
From KL about 7.30 pm and reach @ Kemaman about 11.30 pm . . .
Drive alone . . . just follow PM's car . . . kdg2 laju gile kdg2 slow gile (ermmm follow je lah coz I xtau jln) . . .
1st time drive sorg2 & mlm2 pulak tu . . .

Tido dlm cabin . . . complete with bed, tv, fridge, locker, toilet (rasa mcm sedey la pulak tido @ tmpt cenggitu) . . .
Kenal Ms. Norul (planner) . . . tido blk dia dulu coz takut nak tido sensorang (ngeh3) . . .
Esoknye pulak . . . Mr. Anuar (supervisor) suruh study dwg dulu . . . tersenggut2 mcm tgh patuk dedak . . .


Baruku Tahu


Mkn x lalu . . .
Mandi x basah . . .
Tido x lena . . .
Cenggini ke rasanye?

Aishhh . . .
Am I homesick?
Impossible . . .

Thursday, June 9, 2011

Do & Don't



Him: Do your own business . . . Don't be busy body . . .

Her: Ok . . . Fine ! ! ! *just in heart*

What a selfish motto ! ! !

Where am I then?

Really individualistic

Only for selected person

You are determine other's future as you wish

Where is the practice of "we are like one family"

*rolling eyes*blue face*vomit*

Saturday, June 4, 2011

View from Nakbudd



Hills view from Nakbudd ...
Feel like want to go up there ...


~tenang~


~mcm nak explore~
~geram2~


Friday, June 3, 2011

Uwekkk


Rasa nak muntah...

Busuk...

Pening kepala...

Uwekkk...

Self hygiene please...

Consider other people please...

Aishhh... dkt mana2 mesti ada problem ni...

Kenapa mesti I yang kena?

Spun Pile


Spun Pile at Pulau Melaka . . .
Look like abandoned . . .
Or just for an aestethical value?
Uhhh ???