Followers

Sunday, October 31, 2010

Gigitan Cinta di Bukit Hijau...Ooopppsss!!!



Yuck!!!
Geli!!! Geli!!! Geli!!!

Kaki terasa gatal2 dan terasa nyut2...
Tak tau nak describe macam mana...
Try selak my seluar...
Tada... nampak itu makhluk!!! PACAT!!!


Melenting sensorg bile ternampak itu pacat...terkinja2...tapi pacat tu steady  & selamber badak je melekat @ my kaki...xmau jatuh...cettt!!! jeles2...
Kurus lagi...tapi berisi cket drpd bentuk badan yg asal...
Seriously I tak tau nak buat ape...otak dah tak berfungsi...
My 1st time kene gigit pacat...
Geli!!! Geli!!! Geli!!! Geleman!!! Yekkk!!!
Geli dgn lembek2 sejuk2 creature nih...adehhh!!!

Bulu roma dah meremang satu badan ye...rasa mcm dah nak tercabooot semua...dahlah sensorg @ that time...
Nak menjerit x kuar suara...kalau idak histeria sorg2 kat situ...
Rasa mcm nak pengsan pun ade...
Peluh jantan dah tersembur keluaq...
Kalau pengsan...lagi la byk that blood sucker naik atas badan...eiii...
Org kata biarkan sampai pacat tu kenyang nanti dia jatuh sendiri...tak sanggup...x sanggup...
Try tepis2 pacat tu...kuis2 jugak...then pacat tu tertanggal...xtau tercampak mana dah...x mau tengok...I terus lari ke bawah...

Takut darah keluaq meleleh...
Hehe...tapi xde ape2 pun...just ade bintik merah kecik...fuhhh!!! lega...



Fuh!!! drpd rasa nak terkencing sgt terus hilang...

Dalam hati berharap member2 yg lain pun kene jugak...hehe...
Tapi Asz sorg je yg kene...ingatkan sume kene sorg sekoq...hehe...

Mood: seram sejuk...

Friday, October 29, 2010

For the Rest of My Life


Tuesday, October 26, 2010

Working from Home



Gonna work from home for a week . . .
I can't . . .
I'm not a kinda discipline person . . .
Being at home just like I'm in holiday mood . . .
I need an office mood . . .

Can't stand with the sofa, bed, kitchen, tv, etc . . .
Gimme strength to do a work . . .

Teringat kat rumah la pulak!!!
Mood kerja tertinggal @ Melaka . . .

Aishhh!!!



Penang Mai...


Selamat sampai di Penang...

Will be stayed @ Gurney for a week...


Monday, October 25, 2010

Blog Decor

Heee . . . suke2 . . .

Baru tau mcm mana nak letak blog lists . . .

Ermm . . . dah letak utk my friends & my followers . . .

Tapi appearkan utk 10 org je . . .

Spe2 yg selalu update tu adelah u ols kat sinun . . .

Rasa serabut la pulak kalau nak letak semua . . .

Outdated sungguh . . .

Sunday, October 24, 2010

Perasaan Mati



Dulu sebok la ckp nak travel sana, travel sini...
Dulu sebok la ckp bestnye dpt kje dekat sana, kje dekat sini...
Dulu sebok la ckp ble dah kje nanti boley outstation, boleh sambil nyelam minum air...
Dulu excited nak kje luar dari negeri sendiri, nak rasa berjauhan dari kampung halaman, famili...


Tapi...
Perasaan excited itu mati...
Bila I ditugaskan utk pergi ke Penang on this Monday...
No feeling...nak kata excited, tak langsung...nak kata xmau pergi takde pulak...nak mkn pun dah rasa kenyang...aik? haha apakah?
Brg2 pun x packing lagi...still bermalas2an di rumah...kenape ye?

Sepatutnye kene excited...coz nak pergi ke tmpat I menimba ilmu dulu...
boley jpe Asz & Zura...boley jenjalan...
Excited!!! wujudkanlah dirimu di dalam diriku…hadirkan dirimu please...

 


Grrrrr.....



Arghhh!!! tensennye...

Nape hari2 mcm ni xde air?...dahlah rmai yg balik...

Tak sukenye...

Leceh kalau takde air ni...

Takleh nak buat ape...dgn tak mandinye lagi...

Tak selesa...

Nape la lately ni kawasan @ rumah ni selalu je xde air?

Bill on time je byr nye...

Nak kate ade pipe pecah... xtau pulak kat mana...kalau tu boleyla pergi report...

Dugaan...dugaan...


Take 5


With this


Saturday, October 23, 2010

UiTM dihatiku


Dikala teringat di zaman muda remaja dolu2 . . . zaman study . . .


 


Teringat time salah register kampus . . . ehhh . . .bukan . . . surat tawaran yg salah . . . dah register @ Shah Alam "sgt excited" . . . then "warghhh" kene transfer ke Pulau Pinang bersama Chepah . . . ade kejadian yg tdk diingin di dlm bas . . .

Teringat time kejadian Tsunami . . . hahaha . . . kelakar2 . . .

Teringat time tinggal @ Baiduri . . .

Teringat time tinggal @ Idaman . . .

Teringat time course registration . . .

Teringat time pilih2 class nak masuk class mana . . . tapi I berserah je . . . x kesah masuk kelas mana pun asal ade member nak study sma cukup coz sume mereka best2 belaka . . .

Teringat time lecture . . . berebut nak duduk depan . . .

Teringat @ lecturer2 yg best . . .

Teringat @ member2 yg best . . .

Teringat @ roomates yg best . . .

Teringat @ housemates yg gile2 . . .

Teringat time pergi site visit yg sambil menyelam minum air . . .

Teringat time final exam . . .
Teringat time final year project . . .

Dan banyak lagi . . .



Lagu yg menusuk kalbu disaat mendapat segulung Ijazah . . .


Tinggal kenangan suka & duka, gelak & tawa, tangis & sedih, dengki mendengki, sakat menyakat, tumbuk menumbuk, sepak terajang . . . macam2 ade . . .


Dihantui oleh Roh2 Binatang


Saya mempunyai sebuah kebun . . .
Dulu kecik je . . . skrg dah berkembang biak . . .
Ade la tanam sayur2 cket,  pokok buah2an cket, ade ternak 2 3 ayam, lembu & kambing.  .  .

Saya pernah membunuh musang, tupai tanah, beruang yang selalu nak merosakkan tanaman & memakan binatang peliharaan saya . . .

Tapi sekarang ni tiap kali lepas saya membunuh binatang2 tu semua . . . pasti roh mereka muncul . . . menakut2kan saya . . .
So terpaksalah saya berusaha untuk menghalau roh2 itu . . . terpaksa mengggunakan ilmu kedoktoran "bomoh" yg pernah dipelajari di suatu ketika dahulu . . .

Entry yg merapu . . .
Yang sebenarnya nak cite pasal Frontier Ville @ FB yg sedang I dok ralit bermain lepas borink dgn FarmVille . . .

Tak Paham Kenapa I yang Kena Tempiasnya


Angin takde . . . hujan takde . . . ribut takde . . . puting takde . . . beliung pun takde . . .

Tibe2 je senyap . . . tak bertegur sapa . . . muka masam mencuke . . . menghempas2 barang . . . 
I sangat tak paham dgn ini org . . . terasa mereka ini sgt selfish . . .
Kenapa bila bengang dgn org lain org yg lain pun ikut turut menjadi mangsa?
Kenapa mesti macam tu?
Aduhhh . . . professionallah sikit . . .

Pernah tak korg mengalami situasi yg mcm ni?
Terasa mcm mereka ni terlalu special . . . a.k.a. mcm bagos . . .

I selalu dah terkena dgn org yg mcm ni . . . selalunya I diam je . . . lantaklah u nak buat ape pun . . . ape I kisah . . .
I buat dek je . . . buat cam biasa . . . tapi jauh di sudut hati terasa jugak . . . kenapa tibe2 org buat kita mcm ni . . . sedey . . . apa salah kita? tiba2 je tak bertegur sapa dgn kita?
Kadang2 ade gila jugak sikit perasaan ni . . . rasa nak merajuk pun ade jugak . . .

Tapi senang je nak deal dgn diorg ni time2 terjadinya situasi mcm kat atas ni . . .
Kalau dia buat perangai mcm tu . . . I selalunya ignore je diorg ni. . . sampai masa dia dah kool nnt dia tegur balik . . . kalau dah sure bukan salah I la . . .

Lain org lain lah peelnye . . . mcm2 ragam . . .


Friday, October 22, 2010

Green Day at SunPower Rembia


Lets green the planet . . .

Incident happened on Tuesday . . .

As usual pergi keje @ a same time la . . .
tak kisahla bangun awal ke lambat ke bergerak dr rumah ke tempat keje ttp pada masa yg sma . . .

Sampai je @ site . . . tengok my colleague dah smpai . . . ade dlm kete . . .  mcm biasa gayut dulu dlm kete . . . bukan buat eksesais ye . . .

Keluar dr kete . . . eh kitorg pkai baju sma color la . . . hijau . . .
Sampai opis Ime ckp rasa2nye Miss Goh pkai baju yg sma tak?
Ermmm . . . dlm hatiku kuat mengatakan yg Miss Goh pun pakai baju yg sma color . . . tapi syp2 je x btau spe2 . . .




Before lunch . . . perot pun rancak berbunyi & berfikir2 nak mkn ape lunch nnt . . . tetibe Miss Goh call . . . hey u org jgn keluaq mkn . . . I nak bli satay . . . tapi I sampai lambat cket . . .

Mengenangkan Miss Goh sampai lambat . . . Kitorang tak menghiraukan kata2 beliau . . . hehe . . . xtahan beb . . . perut dah berkeroncong . . . so kitorang keluar mkn jugak . . . huh . . . employee yg degil, tak mendengar kata . . . mkn yg ringan2 je . . .

Bout 1.30 pm Miss Goh pun sampai . . . tadaaa . . . betul firasat I . . . Miss Boss pun pakai baju color hijau . . .
Then bisik2 dgn Ime baju we ols sma la . . .
Tak lama lps tu Miss Goh pun realize it . . .
Wah . . . mcm ade satu relation yg kuat di situ . . .


Book from Sirip Besi
"Green Building Design and Construction"
 Requirement needed to fulfill in order to get points according to this book
From our forecast, we will get Gold but I want Platinum


Tada . . . 2nd lunch on that day . . .



Limited Edition . . .

Pelajar kedoktoran Malaysia ditemui mati di rumahnya di Bandung


JAKARTA: Seorang pelajar perubatan dari Malaysia ditemui meninggal dunia di rumahnya di Bandung pagi tadi. 

Inani Zalikha Zainal Abidin, 23, ditemui di atas lantai dalam keadaan tidak bernyawa oleh rakan serumahnya kira-kira 5 pagi.  

Pengarah Jabatan Penuntut Malaysia (MSD) Indonesia, Datuk Dr Junaidy Abu Bakar, berkata Inani adalah pelajar tahun empat Universiti Padjadjaran (Unpad) Bandung atas tajaan Mara dan sedang menjalani latihan amali di sebuah hospital di Bandung.

Sehingga kini, belum dapat ditentukan sebab-sebab kematiannya. Keluarga beliau yang tinggal di Bukit Antarabangsa, Ulu Klang, Selangor telah dimaklumkan mengenai kejadian mengejut itu dan mereka dijangka tiba di Bandung petang ini untuk membawa pulang jenazahnya ke Malaysia untuk dikebumikan.

Dr Junaidy, para pegawai MSD Indonesia dan Mara di Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta telah pergi ke Bandung bagi menguruskan penghantaran pulang jenazah Inani. - BERNAMA


Innalillah . . . semoga roh arwah dicucuri rahmat . . . amin . . .
Hilang seorang lagi permata negara yang akan berjasa kepada rakyat Malaysia pada masa akan datang . . .

Open Your Eye - Maher Zain


Aman, Damai, Berfikir, Insaf . . .



Hope to be long lasting . . .

I Did a SWORD FIGHT!!!


Tanpa disedari I dah melakukan "SWORD FIGHT"
Bukan SWORD FIGHT mcm kat bawah ni . . .
Tapi hakikatnya yang I tau SWORD FIGHT adalah mcm dlm picture kat bawah ni la . . .




SWORD FIGHT yg I maksudkan xde kene mengena dgn picture kat atas ni tapi bersangkut paut dgn dwg . . .
Dwg yg telah dicomment oleh PM . . .
I ingat ape la SWORD FIGHT tu . . . ingatkan for steel brand ke material ape ke . . .
Then seek him for the meaning . . .
Rupe2nye I telah merosakkan dwg itu dgn menambahkan arrow yg lintang pukang . . . Sesuke hati mengcross2kan arrow . . .
Ermmm . . . new term in arch learned for today . . . ngeh3 . . .


Thursday, October 21, 2010

Friday Nite Fever V4


Rasulullah s.a.w. telah bersabda:

Luruskanlah badan ketika bersujud dan janganlah salah seorang dari kamu mendamparkan kedua lengannya iaitu merapatkan siku ke tanah seperti anjing mendamparkan kaki hadapannya.

Hadith riwayat Bukhari & Muslim


Wednesday, October 20, 2010

Had Laju Bas Ekspres 90km/j



Last week ondaway to Umbai thru Lebuh AMJ . . .
Driver bus DELIMA ni drive like a drunken la . . .
Laju la dia drive . . . more than 120km/hr . . . eleh x heranlah . . . hehe . . . kalau @ North South Highway lagi la . . . mostly more than 160km/hr . . .
Lama jugakla I ikut bus ni . . .
I try to overtake . . . tapi x terkejar . . . cos @ Lebuh AMJ ni byk sgt traffic light . . . distance yg dekat2 pulak tu  . . .


Baru je nak overtake, dah ade traffic lite kat depan . . . kene berhenti . . .
Time stop @ traffic lite merah . . . I sje2 la snap pic bus tu dari dlm my car . . . konon nak report la . . . hehe . . . saje2 cari pasal . . . padahal x pun . . .

Time I snap pic bus tu . . . driver bus tu perasan la I amek gambar bus dia . . . alamak rasa takut la pulak . . . takut driver bus tu turun & dgn gangsternya warning @ me . . . then dihentaknye Cik Tam . . . uhhu . . . x sanggup I . . .
alaaa . . . x nmpk pun plat number . . . nampak body aje . . . haaa . . . tapi bus yg sma brand yg accident @ Simpang Ampat itu . . .


After I snap pic bus tu, u'ols nak tau driver bus tu buat ape?
Dia terus drive slowly . . . hehe . . .
Sampai I jadi rindu dgn itu bus . . .
Tercari2 @ my cermin pandang belakang . . . owh jauhnye kertinggalan . . .
Ermmm . . . tau takut . . .




 Pic taken on Lebuh AMJ . . . area Paya Rumput . . .



Kat bwh ni had laju untuk bas ekspres di highway yg divote oleh responden dlm tinjauan pendapat yg dijalankan Berita Harian . . .


75% - kekal 90km/hr atau lebih rendah


39.6% - 90km/hr


33% - 80km/hr atau 70km/hr
         19.14% - 80 km/hr
         14.26% - 70 km/hr

26%  - 100km/hr


I pun vote for 90km/hr . . .
Mesti driver2 bus ngantuk kan kalau drive slow mcm tu . . . mcm pergi bersiar2 la pulak . . .

Nak buat mcm mana . . . nyawa 40 penumpang tu lebih berharga & nyawa2 & jiwa2 org di sekeliling . . .



Menang RM15,000 POWER ROOT....Yahoo...


Yeay!!! I menang cabutan BERTUAH drpd "Power Root" . . .


SMS yg I dpt yg berbunyi . . . tulis ikut sebijik2 ikut SMS yg I dpt tu . . .
From "POWER ROOT" SDN BHD
SimCard Anda t'lah Berjaya Cabutan BERTUAH RM15,000
No'Seri: 722547
Sila Call Office: 0178360277
Terimakasih.


Eh!!! betul ke I menang RM15,000 ni?
Tapi rasa SMS ni mcm x masuk akal aje . . .
Power Root xde pun  menggembar-gemburkan yg diorg buat cabutan bertuah utk simcard . . .
Dek kerana perasaan was-was still menyelubungi diri . . .
So I try google pasal bende ni . . .
Nak tengok mana la tau ade org lain yg betul2 dpt . . .
Google punye google. . . rupa2nye rmai yg dah terkena & dpt SMS mcm ni . . .
Ade yg pernah call . . .
Semuanye adalah satu penipuan belaka . . .
Mujurlah I x terpengaruh & gelap mata dgn RM15,000 itu . . .

So . . .

Sape2 yg dpt SMS yg berunsur seperti di atas . . .
Abaikan ajelah ye . . .

Be careful yer . . .



Tuesday, October 19, 2010

Melaka Maju 2010


Balik dari meronggeng2 dgn my mum aritu . . .
Terus jemput my sis @ Taman Bukit Beringin . . .


Sgt crowded . . .
Ermmm . . . xsanggup nak dok lelama @ situ . . .

Melaka Maju 2010 . . .
Agak maju la compared to previous years . . .
Nampak dah perubahan @ Melaka ni . . .
Mostly in tourism la . . .
Every weekend jam la @ town tu . . .

Berbalik ke Taman Bukit Beringin tadi . . .
Dari apa yg I observe time I nak fetch my sis, manner & mind penghuni Melaka tak kisah la yg menetap, bermastautin, pendatang ke adalah sgt mundur . . . mcm takde tamadun . . .
Takde kesedaran civic langsung . . . harap belajar je tinggi tapi x practice . . .
Sampah bersepah merata2 . . .
Aishhh . . . pengotor . . .
xde rasa bersalah langsung buang sampah merata2 . . .
Sewenang2nye buang . . . xde rasa responsible langsung on our earth . . .
Yang tua . . . yg muda . . . sume sma aje . . . buang sampah sesuke hati . . . x malu langsung . . .
Kalau @ rumah pandai nak bersih . . . tapi kalau @ public dgn selambanye buang sampah @ mana2 yg diorg suke . . .


Yang peliknye tong sampah ade je merata . . .
Kot ye pun tong sampah tu dah penuh . . . letak je la sampah korang tu @ tepi2 tong sampah tu . . . x susah pun . . . memudahkan lagi pekebun kat situ nak bersihkan . . .


Tengok la pic yg disnap @ the event . . .



Mcm ni ke nak green the earth . . .
Amat memalukan . . . sedihnye . . .





Lumrah kehidupan, dekat mana2 event x kisah la what celebration they do . . . mesti jadi mcm ni . . . bukan @ cni aje kan . . .

Kalau sblm balik diorg beramai2 bergotong-royong bersihkan balik tempat tu takpe jugak . . . ni tidak . . . tinggalkan mcm tu aje . . . tak pun bawak balik sampah masing2 ok jugak tu . . .



Factor jadi emo begini coz of x thn dgn crowded itu . . .


Monday, October 18, 2010

Love the Way You Lie




Love the Way You Lie
(Eminem ft. Rihanna)

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife
In my windpipe
I can't breathe
But I still fight
While I can fight
As long as the wrong feels right
It's like I'm in flight
High of a love
Drunk from the hate
It's like I'm huffing paint
And I love it the more that I suffer
I sufficate
And right before im about to drown
She resuscitates me
She fucking hates me
And I love it
Wait
Where you going
I'm leaving you
No you ain't
Come back
We're running right back
Here we go again
It's so insane
Cause when it's going good
It's going great
I'm Superman
With the wind in his bag
She's Lois Lane
But when it's bad
It's awful
I feel so ashamed
I snap
Who's that dude
I don't even know his name
I laid hands on her
I'll never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

You ever love somebody so much
You can barely breathe
When you're with them
You meet
And neither one of you
Even know what hit 'em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills
Used to get 'em
Now you're getting fucking sick
Of looking at 'em
You swore you've never hit 'em
Never do nothing to hurt 'em
Now you're in each other's face
Spewing venom
And these words
When you spit 'em
You push
Pull each other's hair
Scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down

Pin 'em
So lost in the moments
When you're in 'em
It's the rage that took over
It controls you both
So they say it's best
To go your separate ways
Guess that they don't know ya
Cause today
That was yesterday
Yesterday is over
It's a different day
Sound like broken records
Playin' over
But you promised her
Next time you'll show restraint
You don't get another chance
Life is no Nintendo game
But you lied again
Now you get to watch her leave
Out the window
Guess that's why they call it window pane

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

Now I know we said things
Did things
That we didn't mean
And we fall back
Into the same patterns
Same routine
But your temper's just as bad
As mine is
You're the same as me
But when it comes to love
You're just as blinded
Baby please come back
It wasn't you
Baby it was me
Maybe our relationship
Isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens
When a tornado meets a volcano
All I know is
I love you too much
To walk away though
Come inside
Pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity
In my voice when I talk
Told you this is my fault
Look me in the eyeball
Next time I'm pissed
I'll aim my fist
At the dry wall
Next time
There will be no next time
I apologize
Even though I know it's lies
I'm tired of the games
I just want her back
I know I'm a liar
If she ever tries to fucking leave again
I'mma tie her to the bed
And set the house on fire

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie


Turtle Management Centre, Padang Kemunting


After hantar my lil sis . . .

Lepak2 @ Pantai Pengkalan Balak . . .
Then tergerak hati nak ke area Padang Kemunting . . .
Pass by Turtle Management Centre . . .



Centre ni under renovation . . .
Xleh masuk sebenarnye . . .
Tanya2 pakcik yg urus centre . . .
Then dia bagi masuk pulak . . . Tegok muka kitorang yg innocent ini . . . 


Ade 2 kolam @ situ . . .
1 for Penyu Karah n the other 1 for Tuntung . . .


Penyu Karah
Yang paling besar weight = 48 kg . . . 'bout my weight . . .


My mum with baby turtle . . .


We are so fortunate coz the turtle just hatched last nite . . .
So dapatlah tengok newborn baby turtle . . .

 Baby turtle ready to be released by today . . .


 Haha . . . baby turtle dah terlentang . . . pasrah . . . hanya berserah pada takdir . . .
 

Pasar Tani


Accompany my mum beli sayur lepas hantar my lil sis for celebrating Melaka Maju 2010 on last Saturday . . .

Beli sayur . . .
 


Beli this favourite kuih . . .

Denderam a.k.a. Telinga Keling


Then lepak2 @ Pengkalan Balak . . .


Pantai dia dah kotor . . .
Banyak bench yg dah patah . . .
Looks like there's no maintenance . . .



Sunday, October 17, 2010

Lagu OST Chinta




Tersuke la pulak dengar lagu ni . . .
Hehe . . . coz ptg2 lps blk keje je layan cerita Chinta ni @ TV3 . . . xde bende lain dah nak buat . . .
Ade yg bukak tv . . . so I pun layan je la . . .
Nak harapkan I yg bukak tv . . . rumah jadi mcm xde tv la pulak nnt . . .
Best jugak layan Chinta ni . . . layan2 gitu je la . . .
Kalau termiss x ulang tengok pun . . .


 


Khatimah Cinta - 6ixth Sense

Oh Kidung Malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...


Scott's House Warming Party


On the way to Scott's new house @ Muzaffar Heights . . .
Pergi Tesco dulu . . . bli buah2an, air, junk food . . . ordered by Miss Boss . . .




Masuk rumah terus tengok Scott's fish pond . . .


 Pond made by himself . . .wow  . . . awesome . . .

 English & Siamese . . .


Then bakar colok . . . letak @ altar . . . cettt sgt x munasabah . . . melayan karenah this free thinker guy . . .


Masuk dalam rumah . . .
Scott offered to take a look @ the upper level . . .
We are so excited . . . ooopppsss . . . just Ime n I . . .
We ols explore @ every single corner . . . hikhikhik . . .
Taking picture @ every room . . .


Scott's beloved person in his bedroom...


Miss Malaysia . . . hikhikhik . . .


Then  . . . mkn time . . .
Pizza, almond, cashew nut, potato chips, home made sambal by Scott, fruits . . .
First time to try tomato juice . . . dgn sgt confidentnye I meminum air tu . . . uhhu . . . I thought rasa dia mcm fresh tomato tu . . . rupa2nye mcm tomato  paste . . . cettt . . . 2 - 3  teguk je . . . xleh g doh . . .



Photo courtesy by Alina


Saturday, October 16, 2010

Cha's Farewell Party . . .


Location: Ikan Bakar PARAMESWARA
Attendees: Miss Boss, Cha, Alina, Afra
Time: After working hour

Gerak dari opis @ 6.12 pm . . .
Drop kete @ TESCO . . .
Car pool with Ime . . . hehe . . .

Farewell for Cha after 1 1/2 month working @ Melaka . . .


 Menu yg diorder . . .

Suddenly blackout . . .
Blackout @ area tepi pantai je . . .tmpt lain x pulak . . .
Then we were provided by candle . . .
Farewell became candle lite dinner . . .


Activity semasa diprovide dgn candle . . .
Candle dance . . .
Candle carving . . .
Playing with the fire . . .



Mkn2 . . .
Then balik . . .

Dah beberapa kali pegi still x igt jln . . . tanye Ida lagi . . . pun x igt . . .


Tired Weekend


Minggu yg sgt memenatkan...
Weekend ikut Ime balik rumah @ Persiaran Melati..

Bertolak dr Melaka 'bout 9.00 pm...sampai dlm kol 11.00pm...
Makan2...then tido...

Pergi open house @ rumah member Ira on Saturday...
Lepas kenyang pergi shopping...layan game...

With Kin & Ime...

After that teros ke rumah Maklong...
Dinner di sana...huhu...mkn dgn byk...
Sedappp...nak dtg lg...
Menu...perot msk lemak nangka...ikan msk kicap...udang & kentang goreng lada...taugeh goreng...

Sunday pun shopping...
Layan bowling @ Wangsa Walk...My 1st time to score >50...which is 91...hikhikhik...




With Ifa & Ira...

Then malam tu celebrate Pakcik Abidin's 53rd birthday a.k.a. Ime's daddy...hikhikhik...


 Semoga dipanjang umur n dimurahkan rezeki...amin...


Before bday celebration kene buli maen guitar...
Mengantok & mata x boleh bukak...


Balik Melaka on Monday morning...terus pergi keje...

Oooopppsss...rupa2nye Ime ni runner for her family...
Kak Ngah, nak p situ...Kak Ngah, nak p sana..
Loving sis...hikhikhik...
They have very close relationship between each other...sporting gile...
Adik2 dia banyak cakap esp. Ira...hikhikhik...
And one more thing...diorg sgt suke kucing..

Thanks alot yeppp sume...

Pic courtesy of Alina...


Friday, October 15, 2010

Friday Nite Fever V3


Ibnu Abbas r.a berkata:

Sesungguhnya Nabi s.a.w pernah meminum susu kemudian minta air untuk berkumur lalu bersabda: "Sesungguhnya susu itu mengandungi lemak."

(Hadith riwayat Bukhari & Muslim)

People Whose Their Name Start With Letter A


Test taken via FB . . .

Analysis result :

You are not particularly romantic, but you are interested in action.

You mean business. With you, what you see is what you get.

You have no patience for flirting and cant be bothered with someone who is trying to be coy, cute, demure, and subtly enticing.

You are an up-front person.

You often dont get hints & you ever pass any.

Brains turn you on.

You must feel that your partner is intellectually stimulating; otherwise you will find it difficult to sustain the relationship.

You require loving, cuddling, wining, and dining to know that youre being appreciated.

Your mate's physical attractiveness is important for you.

You tend to be very practical, & not very emotional your choices are very good & can only lead to trouble.

You are very self satisfied & egoistic.


Membaca Amalan Mulia


Adehhh . . . tajuk xleh blah . . .

Antara faedah membaca:
  • Mengisi masa lapang
  • Manambahkan ilmu pengetahuan

Ime's comics n novels . . . ni baru 1 part . . .

Tabiat suka membaca dan mencintai ilmu perlu dipupuk bagi menjamin kebahagiaan pada masa hadapan.
Jadikan membaca ini satu amalan seharian.
Ewahhh . . .


Buku yg dah lama ditinggalkan . . .
X pernah berselak . . . that's y la tersusun rapi . . .
Dah jadi tmpat mengumpul habuk n dah jadi habitat serangga pun . . .
Sometimes rasa mcm menyemak je . ..
Ermmm . . . nak buat mcm mana . . . keje pun x guna dah buku2 ni sume . . . for future maybe . . .
Rasa rindu nak study la pulak . . .

Thursday, October 14, 2010

Dan Sebenarnya



Oh bulan
Jangan melayan diriku lagi
Pabila
Air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila
Kau bersama yg lain
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Ku enggan
Berpura pura ku bahagia
Ku enggan
Melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Telah menular dalam diri
Pabila
Kau bersama yang lain
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku
Pabila kau merenung matanya
Ku rebah,
Jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
Oh

by YUNA

. . . LAYANZZZZ . . .

Tuesday, October 12, 2010

Memandu dengan Berhemah


1st of all I nak ucap takziah to family members yg involve dlm incident 10.10.10. Tarikh keramat yg telah meragut 12 nyawa . . . sudah tiba ajal mereka . . . redhakan pemergian mereka n doakan mereka supaya ditempatkan bersama2 dgn org yg beriman . . . amin . . .

Incident yg amat mengerikan n menyedihkan . . .


Rasa takut pulak nak travel dgn bus . . . 
Rasa takut pulak nak drive kete . . . 


So . . .
Pergi keje arini drive dgn sgt berhemah . . . fuiyooo . . . hehe . . . takut . . . coz before I drive agak mengikut perasaan ~~ if I drive alone la ~~ . . . ikut dan je . . . overtake org la . . . mencucuk2 org la . . . hehe . . . bukannye nak show off ke ape ke . . .tapi saje suke2 . . . bermain2 di jalanan . . . kalau perangai itu dtg . . .susah utk dibendung lagi . . .

2nd reason coz nak jaga Cik Tam yg baru dimandi by my dad . . . hehe . . . ngade2 . . .

Monday, October 11, 2010

Nervous Tahap Gaban


Ya Allah !!!!!
Takutnyeee . . .
Berdebar2 gile . . .
Tibe2 aje . . .
I hate that feeling . . . 

Wednesday, October 6, 2010

Followers n Followees


Dah lama tak menyinggah to other blogs . . . my followers n followees . . .

Tak berblog walking . . .

Dah jarang comment to their posts . . .

FB . . . haram . . .

Mcm bz je lately ni . . .

Oct is my lazy + not feeling well month . . .

But . . .

Gimme some time . . .

I'll do it . . .

Tuesday, October 5, 2010

Fragile Heart


Bile I ckp dipandang hina . . . niat dihati just nak bagitau je . . .
Bile org len ckp terkejut . . . terdiam . . . doakan lagi kesenangan org tu . . .
Pelik . . . np x doakan I sekali?
Sangat tersentuh . . .
That's y la . . .
Xnak ke tgk I sng mcm org len?
Kalau I terover ckp . . . tegurla . . . coz I suke ckp lepas . . .
Advice ke if I'm too much . . .
Ini tak . . . senyap je . . .
Manalah I nak tau mana silap I . . .

Kalau nak tegur kene tegur leklok . . .
Ni tak . . . tegur mcm ape je . . . mana taknye . . .
Jadi memberontak . . . mkn hati . . . sedey . . .
Bengang . . .

Monday, October 4, 2010

Kesunyian & Kesepian



Terasa akan meniti hari2 yg sunyi & sepi since Saturday . . .

Aduh !!! memang sunyi & sepi terasa . . . menantikan setiap kali saat tibanye ke destinasi yang dituju . . .

Tidak seperti hari2 yang lalu . . .

Sedih dan pilu pun ade . . . gara2 perbuatanku sendiri . . .

Jari jemariku sgt gatal @ that time . . . n hilang pertimbangan . . . @ I sendiri yg x tau @ x amek tau langsung pasal bende2 ni . . .

Kenapa terjadinya situasi yg mcm ni @ this time . . .

Akan melayang duitku lagi this month . . .
Oh! no . . .

Alkisah suatu cerita . . .

Sabtu lepas . . . pergi cuci gambar . . . owner kedai kata dlm 1/2 an hour baru siap . . . pegi la ronda2 skjp dgn niat dihati nak cari cover CD . . . tak smpai 1/2 jam pun. . . dtg blk @ kedai cuci gambar . . . lepak2 skjp dlm kete sambil2 dengar radio . . .
Pastu tgn gatai . . . p pasang CD plak . . .
Konon2 nak dgr bacaan surah2 al-Quran . . . cewah . . .

Then offkan enjin kete . . .
Pastu on balik . . .
Lampu radio berkelip2 . . .
READING . . . WAIT . . . READING . . . WAIT . . .READING . . . WAIT . . .
Lama tggu . . . x start2 . . . asyik2 READING . . . WAIT . . . READING . . . WAIT . . .READING . . . WAIT . . .
Then dgn x sabarnye I try to turn off . . . then ini yg terjadi . . .

Lampu radio ttp menyala walaupun dah dioffkan . . .
Turn on balik xleh . . . hati dah risau ni . . .
Then senyap2 aje . . . tak btau sape2 pun . . . mak . . . abah . . . adik . . . ayam . . . itik . . . etc . . . takut terkena bebelan drakulat . . . dengan niat nak p hantar service centre on Monday . . .

Harini kene hantar adik ke Melaka Central . . .
Alamak . . . ape nak ckp kalau diorg tanya?
Before masuk kete . . . jengah dulu lampu radio dari luar . . . still nyala . . . sedeynye . . .
Sgt risau . . . adusss . . .

Hidupkan enjin kete . . .
Radio still camtu jgk . . .

Tapi jari jemariku still gatai tak menahan . . . press button power . . .
Then lampu padam . . .
Press lagi . . .


Kusangkakan mendung hingga ke petang . . . rupa2nye cerah di tengah hari . . .

Tadaaaa . . .

Yeah !!!!! radio dah OK !!!!!
Alhamdulillah . . . save my money . . . n tak sempat nak bersunyi . . .
Fuhhh . . . lega . . .


Sunday, October 3, 2010

Exhausted Weekend


Last weekend Alina n I was assigned by Miss Boss to be tourists guide to our new Siamese colleague Cha  . . .

1 tourist with 2 tourists guide . . . where at last that 2 tourists guide become real tourists n a tourist become a photographer . . .


All expenses are fully sponsored by Miss Boss . . .


Ronda2 Melaka . . .

. . . Saturday . . .

Stadium Hang Jebat
~~~ tengok PETRONAS Cub Prix Championship . . .
~~~ my 1st experience tengok race motor ni . . . sblm pergi sgt excited . . . dah smpai . . . tengok2 motor di track . . . haha . . . sungguh I tak berminat . . .




Taman Mini Malaysia/Asean
~~~ ticket RM5 je . . . cam free . . . ceh . . . dah murah . . . last yr ticket RM12 . . . cam RM3 . . . rugi2 . . .



Kota A Famosa
~~~ jln2 n taking photo je . . .



Muzium Samudera
~~~ jln2 n taking photo jugak . . .




Pantai Klebang
~~~ pekene Coconut Shake . . .

Hantar Cha balik hotel
balik rumah . .  . siap2 . . .
P dinner @ Pizza Hut Malim . . .

Ronda2 Alor Gajah . . . tengok lampu2 @ building . . .



Balik rumah . . . n mkn nasi lagi . . .


. . . Sunday . . .

Zoo Melaka
~~~ ticket RM7 . . .
~~~ take photos . . .




Dataran Ayer Keroh
~~~ amek2 gambar jgk . . . panas terik . . . berpeluh2 . . .




Tasik Ayer Keroh
~~~ Lunch . . .


Rite after hantar Cha balik hotel we all pegi Bukit Katil . . . rumah kawan Ime, Fiza . . .
Nak bertunang . . . suh ime buat gubahan hantaran . . .
whoaaa . . . sgt kretip . . . laju je menggubah bungeee . . .